Apple Pay: 0,15% per transactie voor Apple

Apple Jan David Hanrath 14 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Tijdens de introductie van Apple Pay grapte we in OMT LIVE al over 30% marge voor Apple over Apple Pay betalingen. Een paar dagen na de het Special Event verklappen partijen uit de financiële sector aan de Financial Times hoe de deal echt in elkaar zit.

Apple vangt voor het hosten van bankkaart- en creditcardgegevens in de ‘Secure Element’ van de iPhone 6 en 6+ 0,15% per transactie. In vergelijking met 30% lijkt heel weinig, maar volgens onze NFC-expert Gertjan Rösken heeft Apple dat aardig uitonderhandeld. Vooral ook omdat de inkomsten voor Apple afhankelijk zijn van het aantal transacties terwijl de kosten voor Apple niet toenemen.

Tim Cook noemde in de presentatie twee getallen voor credit- en debitcardbetalingen in de Verenigde Staten: $ 1 miljard per dag online en $ 12 miljard per dag fysiek. Wanneer op termijn de helft ervan met behulp van Apple Pay zou gaan, levert dit voor de Verenigde Staten alleen al 10 miljoen dollar per dag of 3,6 miljard dollar per jaar op. Best een aardige bijverdienste.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen