Niet tevreden over iOS 8? Zo downgrade je terug naar iOS 7

Apple rmens 22 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

Hoewel iOS 8 veel verfijningen en nieuwe functies brengt, is niet iedereen met bij­voorbeeld een iPhone 4S en iPad 2 tevreden over de performance. Spijt van update en nu wachten tot Apple dit aanpakt in iOS 8.1? Niet nodig, downgraden naar iOS 7 kan nog.

Apple blijkt iOS 7.1.2 nog te signen, dit wil zeggen dat het voorlopig mogelijk is om iOS 8 te downgraden naar de laatste versie van iOS 7. Waarschijnlijk stopt Apple binnenkort met het signen van iOS 7. Wil je downgraden? Doe het dan nu het nog kan, je leest in dit artikel hoe.

UPDATE: Inmiddels is het niet meer mogelijk naar iOS 7 te downgraden.

Op de website ICJ.me is het mogelijk om per iOS-apparaat verschillende iOS-versies te downloaden. Daarbij wordt per versie aangegeven welke nog door Apple gesigneerd wordt. Zolang iOS 7.1.2 op ‘groen’ staat kan deze probleemloos teruggezet worden op iOS-apparaten.

Groen = Nog te installeren. Rood = Niet langer bruikbaar.

Ga na het downloaden van de juiste firmware als volgt te werk:

  • Ga op het iOS-apparaat naar instellingen > iCloud en zet daar Zoek mijn iPhone uit.
  • Sluit het iOS-apparaat aan op een computer (dat kan Mac of Windows zijn) die voorzien is van iTunes
  • Klik in het iPhone-scherm van iTunes op Herstel iPhone  terwijl je de Alt ⌥-toets (shift voor windows) inhoudt
  • Blader naar de map waar het ipsw-bestand opgeslagen is en selecteer dit

Na een bevestiging zal iOS 7 teruggezet worden. Let er wel op dat de iPhone/iPad daarbij helemaal leeggehaald wordt en een back-up terugzetten die onder iOS 8 is gemaakt niet mogelijk is. Zet daarom de back-up die je voor het updaten naar iOS 8 hebt gemaakt terug, of exporteer foto’s e.d. eerst naar iPhoto.

Performance iPhone 4s / iPad 2
Verwacht wordt dat Apple de performance van iOS 8 op oudere apparaten in toekomstige versies gaat verbeteren. Vorig jaar had de iPhone 4 ook problemen met het vloeiend draaien van iOS 7. Met de release van iOS 7.1 werd dit grotendeels opgelost. Het loont dus te wachten op iOS 8.1 en daarna opnieuw een update te overwegen.

Compatibiliteit iCloud Drive
Punt van aandacht: Indien bij de installatie van iOS 8 gekozen is voor het activeren van iCloud Drive, kunnen documenten die in iCloud opgeslagen zijn niet meer geopend worden. iOS 7 is niet compatibel met documenten uit iCloud-accounts die Drive geactiveerd hebben.

Extra stap Windows-gebruikers
Omdat ipsw-bestanden voor Windows onbekend zijn, kan het voorkomen dat bij het downloaden dit automatisch als een .zip-bestand opgeslagen is. Pak dit bestand niet uit,  maar hernoem het na het downloaden terug naar .ipsw.

[Via: Eple in de OMT Community]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen