Zo verwijder je het ongevraagde U2-album van je iPhone

Apple Rutger Houweling 12 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

Tijdens het Apple-event van afgelopen dinsdag waar de iPhone 6 (Plus) en de Apple Watch het podium opkwamen, kwam ook U2 het podium op om hun nieuwste muziek met het publiek en de kijkers van de livestream te delen. Apple maakte vervolgens bekend dat alle iPhone-gebruikers het nieuwe album gratis konden downloaden. Blijkbaar liep dit alleen niet écht storm en werd het album tot nu toe in de Verenigde Staten maar 200.000 keer gedownload. Apple heeft er daarom voor gekozen om het album ongevraagd in je iTunes en iPhone te zetten. En daar zat je wellicht helemaal niet op te wachten. Check dan ook onderstaande stappen en verwijder het album zo snel mogelijk van je toestel.

Het kan via de computer en vanaf de iPhone. We beginnen bij de computer. Open je iTunes, ga naar de iTunes Store en check je aankopen. Hier vind je het ongevraagde U2-album dat Apple in je iTunes heeft gezet. Als je ooit muziek via iTunes hebt aangeschaft staat-ie er ergens tussen.

 
Ga met je muis op het album staan zodat je de welbekende ‘x’ in de linkerbovenhoek tevoorschijn ziet komen. Hier klik je uiteraard op. Vervolgens krijg je onderstaand beeld te zien.

 
Via ‘Verbergen’ zul je het album vanaf je iPhone en iTunes-bibliotheek verwijderen. Simpel, right?!

Maar het kan uiteraard ook voorkomen dat je op dit moment geen computer bij de hand hebt. Ga dan naar Instellingen > Muziek. Bij deze instellingen zet je de functie ‘Toon alle muziek’ uit. Deze functie zal het album van je phone verwijderen. Maar ook alle andere muziek die je hebt aangeschaft, maar niet hebt gedownload.

 
Aardig, maar…
Het is aardig van Apple om ons het U2-album gratis aan te bieden, maar ongevraagd naar het toestel pluggen is misschien ietwat teveel van het goede. Daarnaast schijnt dit binnen Europa helemaal niet te mogen, omdat hiermee de Europese cookiewet wordt overtreden. Privacy-expert Simon Hania heeft dit onderzocht en dat wordt door internetjurist Arnoud Engelfriet tegenover PCM bevestigd. Dit komt doordat wij (en de iPhone) het U2-album niet nodig hebben om iets op de phone te laten functioneren. Gelukkig is-ie met bovenstaand stappenplan eenvoudig te verwijderen. Wel U2-fan? Dan laat je ‘m er lekker op staan en kun je gratis van de muziek genieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen