Apple Pay nu bij ABN Amro in Nederland, zo stel je het in

Apple rmens 15 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws voor klanten van ABN Amro die niet konden wachten om te betalen via hun iPhone of Apple Watch. Apple Pay is nu live bij de bank, die zich na ING tweede bank met Apple Pay in Nederland mag noemen. Je dient de betaaldienst zelf via de app van de bank te activeren.

Hoewel ING de eerste Nederlandse bank met Apple Pay was, kondigden Rabobank en ABN Amro onlangs aan ook Apple’s betaaldienst te gaan ondersteunen. Hoe het bij Rabobank staat, is niet bekend, maar bij ABN Amro kun je het nu activeren.

Apple Pay activeren bij ABN Amro

Het activeren gaat via de app van de bank zelf. Je logt daar eerst in en gaat vervolgens naar het tabblad ‘Zelf regelen’. Als het goed is, staat daar een knop met het label “Apple Pay”. Verschijnt deze niet? Zorg dan dat je de laatste versie van de app hebt geïnstalleerd, of start je iPhone opnieuw op.

  • Open de app van ABN Amro.
  • Ga naar het tabblad ‘Zelf regelen’.
  • Tik op Apple Pay (bankpassen in Apple Wallet).
  • Je wordt nu naar de Apple Wallet-app geleid.
  • Doorloop het proces volledig en kies op welk apparaat je de dienst wil gebruiken (alleen van toepassing als je meerdere apparaten hebt).
  • Herhaal deze stappen als je naast een iPhone ook een Apple Watch hebt, deze dienen apart geconfigureerd te worden.
Apple Pay ABN Amro Nederland 001
Klik/tap voor groter. Screenshots: Dennis Vermeulen (dank!)

Betalen met iPhone of Apple Watch

Na het toevoegen van je pas, kun je betalen met je iPhone of Apple Watch. Wanneer je bij een pin-terminal staat, druk je simpelweg twee keer op de knop aan de zijkant van je iPhone, of als het toestel een home-knop heeft kun je het bij een betaalterminal houden terwijl je vinger op de home-knop ligt. Het toestel zal dan Apple Pay activeren en na het scannen van je gezicht of vinger met Face ID of Touch ID wordt de betaling voltooid. Op Apple Watch werkt het ook door twee keer de knop aan de zijkant in te drukken en je pols bij de terminal te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen