Oktober na vreemde Apple Pencil toch goed voor nieuwe iMac

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 23 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple kondigt voor het einde van de maand toch nog een nieuwe iMac aan. Bronnen van Mark Gurman, journalist bij Bloomberg, lijken te verwijzen naar een 24-inch model.

Geruchten over nieuwe iPad-modellen en een 24-inch iMac deden al de ronde. In de tweede week van oktober zouden ze het daglicht zien, maar uiteindelijk bleven we achter met die verwarrende nieuwe Apple Pencil.

Apple’s verrassende 24-inch iMac

Gelukkig lijkt het erop dat oktober toch nog iets te bieden heeft voor Apple-liefhebbers. De 24-inch iMac krijgt, voor de eerste keer sinds medio 2021, een upgrade. Of zoals Gurman het mooi verwoordt: “De droogte van meer dan 900 dagen komt ten einde.”

Hoewel hij niet precies aangeeft wat we van de nieuwe 24-inch iMac mogen verwachten, stelt Gurman wel dat 30 oktober de dag is dat we hem te zien krijgen. Waarschijnlijk met een M3-chip.

iMac Spring Loaded Apple
(Afbeelding: Apple)

Dat Apple iets van plan is aan het einde van deze maand, lijkt voor Gurman wel vast te staan. De journalist baseert deze theorie vooral op de bekendmaking van de kwartaalcijfers, die opvallend genoeg pas in november plaatsvindt. De laatste keer dat dit gebeurde, waren er net nieuwe Macs en iPads aangekondigd.

In Power On, de nieuwsbrief van Gurman, is te lezen dat bestellingen voor een nieuwe iMac of een MacBook Pro pas na november geleverd worden.

Hoe zit het met die andere producten?

De grote vraag is natuurlijk of we naast de 24-inch iMac nog iets anders te zien krijgen. De 14-inch en 16-inch MacBook Pro kregen in januari nog een upgrade. De kans dat we nieuwe modellen pas in 2024 te zien krijgen, is groot.

Maar de 13-inch MacBook Pro is daarentegen alweer meer dan een jaar oud. Het zou dus kunnen zijn dat deze laptop naast de 24-inch iMac wordt aangekondigd, maar zekerheid is er volgens Gurman niet.

M2 MacBook Pro
De M2 Macbook Pro (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Mocht er echter een nieuwe MacBook Pro verschijnen, dan hoeven we niet veel veranderingen te verwachten. Kleine wijzigingen aan het beeldscherm en wellicht een iets snellere chip zijn mogelijk. De echte veranderingen komen pas in 2025 en 2026.

Dit bizarre gadget verandert je iPhone of Android in een warmtecamera

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen