Magic Keyboard en Apple Pencil Pro krijgen flinke opfrisbeurt

Gadgets Jeroen Kraak 7 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Tijdens Let Loose presenteert Apple niet alleen nieuwe iPads. Ook krijgen de Magic Keyboard en de Apple Pencil een nieuwe versie.

Tijdens Let Loose gaat alle aandacht vooral uit naar de nieuwe iPad Pro en iPad Air. Maar Apple komt ook met de nieuwe Apple Pencil Pro en Magic Keyboard

Wat hebben die twee precies te bieden? Wij nemen het met je door.

De nieuwe Magic Keyboard

De nieuwe Magic Keyboard ziet er qua ontwerp hetzelfde uit, alleen is het wat dunner. Het heeft nu een functierij en een groter trackpad met haptic feedback.

Dit moet ervoor zorgen dat de nieuwe Magic Keyboard samen met de iPad Pro of Air precies aanvoelt als een MacBook.

Magic Keyboard en Apple Pencil Pro krijgen flinke opfrisbeurt
(Afbeelding: Apple)

De nieuwe Apple Pencil Pro

Grotere veranderingen zijn te vinden bij de Apple Pencil Pro. Er zit een nieuwe sensor in. Als je in de stylus knijpt, krijg je een nieuw menu te zien. Daarnaast is er ook haptic feedback dat je nog preciezer moet laten werken.

De sensor merkt ook op wanneer je de Apple Pencil draait, waardoor je bijvoorbeeld de breedte van lijnen kan aanpassen of kiest voor een andere borstel.

Apple zegt dat de Pencil Pro 50 procent meer performance heeft dan de Apple Pencil. Daarnaast ondersteunt het nu ook Zoek Mijn. Als je je stylus dus kwijt bent, kan je ‘m weer makkelijk terugvinden.

De naam van de Apple Pencil Pro doet vermoeden dat deze alleen beschikbaar is voor de iPad Pro, maar dat is niet helemaal waar. Je kan ‘m ook gebruiken op de nieuwe iPad Air.

Magic Keyboard en Apple Pencil Pro krijgen flinke opfrisbeurt
(Afbeelding: Apple)

Prijs en beschikbaarheid van de Magic Keyboard en Apple Pencil Pro

De nieuwe Magic Keyboard is zeker niet goedkoop, want hij kost je 349 euro voor de 11-inch-versie en 399 voor de 13-inch-versie. Hij is zowel in het zwart als wit beschikbaar. Hij is vanaf nu te bestellen en wordt geleverd vanaf 15 mei.

Dezelfde bestel- en leverdata gelden ook voor de nieuwe Apple Pencil Pro. Deze is alleen in het wit verkrijgbaar en heeft een prijskaartje van 149 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen