rmens
rmens Apple 20 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple’s nieuwste recycle-robot staat in Nederland

De iPhone is niet erg gemakkelijk te repareren, dus bereikt Apple zijn groene visie op een andere manier. Door defecte of oude toestellen heel goed te recyclen bijvoorbeeld. Daar heeft de iPhone-maker nu een nieuwe werknemer voor. Het is een robotische iPhone-sloper, genaamd Daisy.

Daisy is niet de eerste recycle-robot van Apple, want in 2016 onthulde het bedrijf Liam, de voorloper van Daisy. Om te laten zien dat recycling geen nakomertje is, bevat Daisy een groot aantal gerecyclede onderdelen van Liam.

200 iPhones per uur

De robot kan 200 iPhones per uur verwerken en ondersteunt 9 modellen die tot het laatste schroefje uit elkaar worden gehaald. Dat komt omdat de robot precies weet hoe een iPhone in elkaar zit en waar het laatste microscopische onderdeel zit. Dit is dus veel nauwkeuriger dan handmatige recycling door een mens en stelt Apple bovendien in staat om meer onderdelen te hergebruiken.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Recycle-robot Daisy werkt ook in Nederland

Daisy haalt 200 iPhones per uur uit elkaar. Dat is een verdubbeling van het aantal apparaten dat voorloper Liam kon verwerken. Voorlopig heeft Apple twee recycle-robots die 24/7 operationeel zijn. Een in de VS (Austin, Texas) en een in Nederland, bij de fabriek van Pegatron in Breda. Daar worden veel defecte iPhones gerepareerd en verwerkt, dus het is een logische keuze.

Apple Daisy recycle robot 002
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!