Ilona Braam
Ilona Braam Elektrisch 20 apr 2018

Deense elektrische fiets is zo licht als een veertje en zo stil als een muis

In Scandinavische landen lijken mensen volop bezig te zijn met duurzaamheid en hier vaak mee voor te lopen. De elektrische fiets STRØM CITY uit Denemarken is hier een goed voorbeeld van. De ebike lijkt bijna helemaal op een normale fiets, maar zou met de beste batterij, de meest krachtige motor en het lichtste frame komen. Klinkt niet slecht.

De toekomst van elektrische fietsen

De fiets wordt vol trots bij Indiegogo gepresenteerd en het is duidelijk dat STRØM er alle vertrouwen in heeft. De CITY zou namelijk de toekomst van elektrische fietsen inluiden. Het zou de lichtste en meest innovatieve elektrische fiets zijn, met een look en feel die je nog nooit meegemaakt hebt.Daarbij zou de fiets gemaakt zijn met maar één doel voor ogen: om jou met gemak van A naar B te brengen.

STRØM CITY e-bike

Lichtste aluminium frame

Wat een elektrische fiets doorgaans zo zwaar maakt, is de batterij. STRØM schept echter op over de lichtheid van de fiets, maar zegt verder niks over hoe licht de batterij dan wel niet zou zijn. In totaal weegt de CITY zo’n 19,5 kg, waarvan de batterij 2,5 kg bijdraagt. Aan de andere kant hebben ze heb wel over het frame, dat het lichtste aluminium frame op een ebike zou zijn. Het komt er in ieder geval op neer dat het ding behoorlijk licht is voor een elektrische fiets.

STRØM CITY e-bike

LG batterij en Shimano versnellingen

Wat ervoor zorgt dat het niet meteen opvalt dat het om een ebike gaat, is het feit dat de batterij in het frame verwerkt zit. Om hem op te laden kun je hem makkelijk eruit wippen en vervolgens weer vastklikken. De batterij is gemaakt door LG en heeft een capaciteit van 10Ah, welke goed zou moeten zijn voor 80 km aan rijplezier. Je kunt ook gaan voor een 13Ah versie, waarmee je 100 km vooruit komt. Uiteraard kun je ook gewoon zelf trappelen met de zeven versnellingen van het Shimano versnellingssysteem.

STRØM CITY e-bike

Stille 250 watt motor

De 250 watt motor zou verder muisstil zijn en je vanuit stilstand binnen een kwestie van seconden naar een snelheid van 25 km per uur weten te krijgen. In Amerika (en dus helaas niet bij ons) krijgen fietsers een 350 watt motor, waarmee je tot 35 km per uur zou kunnen racen. Je kunt ervoor kiezen de motor al het werk te laten doen, of om zelf ook wat inzet te tonen met een kleine boost.

Deense ebike bestellen

De STRØM CITY is beschikbaar in de kleuren Matte Black, Shiny White en Moon Grey: zwart, wit en grijs dus. Om je weg te verlichten komt hij met een handig verlichtingssysteem, dat je met een ingebouwde knop kunt bedienen. Om hem te bestellen, zul je even op de Indiegogo website moeten kijken. De ebike is beschikbaar voor 725 euro plus verzendkosten. Dat is het Europese model met de 250 watt motor. Als alles goed gaat worden de fietsen in juli thuisbezorgd.

Je zult misschien gemerkt hebben dat elektrische fietsen behalve zwaarder, ook vaak een stuk duurder zijn dan je standaard fiets. Deze elektrische strandcruiser Storm zou echter ‘s werelds meest betaalbare ebike zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Indiegogo

Reageer op artikel:
Deense elektrische fiets is zo licht als een veertje en zo stil als een muis
Sluiten