rmens
rmens Apple 20 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple Store Utrecht in Hoog Catharijne?

Nadat de Haagse Apple Store dit jaar opende, vragen we ons af waar de volgende Apple-winkel in ons land gevestigd zal worden. Rotterdam, Eindhoven, Groningen? Een vandaag opgedoken subtiele aanwijzing zou wel eens naar Utrecht kunnen wijzen.

De gemeente Utrecht heeft nieuwe conceptfoto’s online gezet. Hierop is te zien hoe het winkelcentrum bij Utrecht Centraal er na de verbouwing uit gaat zien. Daarbij is ook een winkel te zien die wel erg veel op een Apple Store lijkt, ontdekte iCulture. Zou het dan tóch in Utrecht gaan gebeuren?

Apple Store Utrecht Render Atrium
Render Atrium.
Apple Store Utrecht Render Hoofdingang overdag
Render Hoofdingang.

In de concepten is een winkel met de naam Allez te zien. Deze is ingericht als Apple Store. Het interieur klopt helemaal en de uitgelichte afbeeldingen aan de muur zien er precies uit als in een Apple Store. Een geraffineerde flirt van het winkelcentrum naar Apple of een stiekeme hint van de ontwerpers naar een toekomstige Apple Store in het atrium van Hoog Catharijne?

Utrecht heeft genoeg inwoners, is centraal gelegen en het aangrenzende Centraal Station zorgt voor veel extra voorbijgangers. Sinds de opening van de Apple Store in Haarlem weten we dat Apple niet alleen maar in monumen­tale panden geïnteresseerd is, maar ook winkelcentra geschikt zijn.

We moeten nog wel even wachten. De bouw van het nieuwe Hoog Catharijne start in 2015 en in 2019 is het hele gebouw klaar. Er zou al eerder sprake zijn geweest van een Apple Store aan de Oudegracht in Utrecht, maar dat bleek later een Hoax van een aantal studenten te zijn.

Zien we hier in 2019 een Apple Store?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!