rmens
rmens Apple 22 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Bedrijven kunnen zichzelf nu op de Apple-kaart zetten

De afgelopen jaren is de kwaliteit van Apple Maps sterk verbeterd. Inwoners van grote steden worden ingehuurd om de kwaliteit kaarten te verifiëren. Op één punt blijft Apple Maps achter en dat is het vinden van points of interest zoals een lokale supermarkt of bedrijf.

Apple heeft stilletjes een nieuwe troef om de kwaliteit van Maps te verbeteren online gezet. Via Apple Maps Connect kunnen ondernemers zelf hun locatie en informatie aan Maps toevoegen of verbeteren. Dit werkt als vervanging of verbetering van de informatie die al via Yelp in Apple Maps te vinden is.

Nederlanders kunnen al wel checken of hun bedrijfsinformatie in Apple Maps aanwezig is, maar deze nog niet wijzigen of toevoegen. Dat is voorlopig alleen op adressen in de Verenigde Staten adressen mogelijk.

Nederlanders die hun bedrijf correct op Apple Maps vermeld willen hebben, zijn voorlopig aangewezen op Yelp. Daar kan een account aangemaakt worden om bedrijfsgegevens te corrigeren. Omdat Apple Maps data uit Yelp haalt, worden aanpassingen in de Yelp-database ook in Maps meegenomen.

Naast de mogelijkheid tot het direct aanpassen van bedrijfsgegevens, kan ook indoor-navigatie voor een pand aangevraagd worden. Bedrijven of instellingen die meer dan 1 miljoen bezoekers over de vloer krijgen, kunnen kaarten van hun gebouw aanleveren. Voorwaarde is wel dat er gewerkt wordt met iBeacons en een gratis beschikbare Wi-Fi-verbinding.

Maps Connect is niet het eerste initiatief om Apple Maps te verbeteren. Voorheen werd al duidelijk dat de kaarten-app nu iedere dag bijgewerkt wordt met verbeteringen en nieuwe informatie. Ook wordt duidelijkere feedback gegeven op door gebruikers gemelde problemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!