Apple trekt zich terug van het SXSW-festival vanwege coronavirus

Apple Jelle van Es 5 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Steeds meer evenementen worden geschrapt of gaan in een kleinere variant door dankzij de uitbraak van het coronavirus. Apple zou aanwezig zijn op het SXSW-evenement (South by Southwest) om daar het één en ander te doen rondom Apple TV+. Maar daar ziet het bedrijf nu vanaf

SXSW is een jaarlijks terugkerend evenement waar het draait om muziek, cultuur, technologie en meer. Eerder lieten bedrijven als Facebook en Twitter al weten er niet aanwezig te zullen zijn. Ook Netflix trekt zich terug van het evenement.

Geen Apple op SXSW

En daarmee lijkt SXSW het voorbeeld te volgen van vele andere evenementen. Ook daarbij zie je dat de organisator er nog alle vertrouwen in heeft en de nodige voorbereidingen treft. Vervolgens trekken grote partijen zoals Apple zich terug en wordt uiteindelijk besloten om de stekker er helemaal uit te trekken. Dat laatste is nog niet gebeurd, maar lijkt een kwestie van tijd te zijn. Want hoe minder interessante partijen er aanwezig zijn, hoe minder interessant het in zijn algeheel is.

SXSW
SXSW in 2018 (Afbeelding: EPA/LARRY W. SMITH)

Apple had tijdens de SXSW het plan om het één en ander rondom Apple TV+ te presenteren. Zo zou Spike Jonze’s Beastie Boys Story zijn premiere beleven, net als de geanimeerde musical serie Central Park en een documentaire serie genaamd Home. Verder waren er plannen voor een panel met Kumail Nanjiani en Emily V. Zij hebben de succesvolle serie Little America gemaakt. Maar dat gaat nu allemaal niet door. Apple zelf heeft geen commentaar gegeven waarom het bedrijf er niet bij aanwezig is. In veel andere gevallen geven bedrijven aan dat zij hun werknemers niet onnodig in gevaar willen brengen.

Vooralsnog wil de organisator van SXSW het evenement door laten gaan. Zij stellen dat door het organiseren van het evenement geen groter risico bestaat dan bij het niet organiseren ervan en dat er verschillende veiligheidsstappen zijn genomen. Wil je meer lezen over de impact van het coronavirus? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen