‘Apple TV & films dit jaar in Nederland’

Apple Koen van Tongeren 10 feb 2011
Leestijd: 1 minuut

Het mag dan langer geduurd hebben dan we oorspronkelijk dachten, er gloort toch nog hoop aan de horizon voor Nederlandse filmliefhebbers. Bronnen hebben OMT gemeld dat nog dit jaar een Nederlandse versie van de iTunes Movie Store verwacht wordt in combinatie met de tweede generatie Apple TV. De uitspraken zouden gedaan zijn tijdens een bijeenkomst bij Apple in Amsterdam.

Ingewikkelde regelgeving voor het kopen en downloaden van video-content heeft de plannen voor een Nederlandse iTunes Movie Store tot nu toe in de weg gestaan. Op de nieuwe Apple TV worden films en TV-series echter niet gedownload en gekocht maar gehuurd en gestreamd. Daarvoor gelden eenvoudiger regels en daarmee staat weinig meer in de weg van een Nederlandse Apple TV-videotheek.

Of er in Nederland alleen films of ook TV-series verhuurd gaan worden is niet duidelijk. Ook is onbekend of er naast Amerikaanse producties ook Nederlands werk te vinden zal zijn. Over een lanceerdatum wordt evenmin gerept buiten de opmerking dat ‘uitgegaan kan worden van 2011’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen