Handschoentjes ‘made for iPhone’

Apple Statenweg 26 jan 2011
Leestijd: 1 minuut

Voor iPhone-gebruikers was het weer afzien deze winter. Door de kou en de noodzaak om handschoenen te dragen, werd bedienen van het touch-screen een stuk lastiger.

Momenteel zijn er al handschoenen te koop die een oplossing bieden voor dit probleem. Vaak is in de vingertoppen een geleidend draad aangebracht, waardoor de electrische stroompjes van je lichaam het scherm kunnen bereiken.

Deze simele en effectieve methode was voor Apple blijkbaar niet voldoende. Een recent opgedoken patent gaat namelijk nog een stapje verder door de vingertoppen uit te rusten met twee lagen.De binnenste laag is van een geleidende stof waar het scherm op reageert. De buitenste laag zorgt voor bescherming tegen de kou en het binnendringen van vocht. Om de iPhone te bedienen trek je de buitenste laag omhoog, die daarna vanzelf weer terugtrekt.

Het is nog maar de vraag of deze handschoenen ooit naast de iPod-sokjes zullen hangen in de Apple Stores. Het patent is reeds opgesteld in 2007 toen de iPhone op de markt kwam. Sindsdien heeft het bedrijf er nog niets mee gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen