Dit krankzinnige bedrag verdiende Apple afgelopen kwartaal per seconde

Apple Mark Hofman 3 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Vlak na het “Scary Fast”-evenement heeft Apple de cijfers voor het vierde fiscale kwartaal van 2023 bekendgemaakt. Een kwartaal dat draaide om de nieuwe iPhone 15 en goed was voor een omzet van 89,5 miljard dollar.

‘Geld moet je voelen’, zegt collega en vriend Jeroen Kraak altijd tegen mij. Dus keek ik nog eens goed naar de kwartaalomzet van Apple, berekende ik het helemaal terug tot wat het bedrijf per seconde verdient, en kroop ik vervolgens huilend in een hoekje. Ready?

Dit verdiende Apple per seconde in Q4 2023

Het ging iets minder goed dan dezelfde periode vorig jaar, maar Apple heeft met een kwartaalomzet van 89,5 miljard dollar niet veel te klagen. Het verschil van 1% dat het heeft ten opzichte van vorig jaar is snel recht te praten.

Al is het al om het feit dat 89,5 miljard dollar per kwartaal gelijkstaat aan een maandomzet van ruim 29 miljard dollar. Voor de duidelijkheid: Apple wist per week bijna 7,5 miljard dollar om te zetten, wat betekent dat elke dag goed was voor een omzet van iets meer dan 1 miljard dollar.

Je krijgt flink veel nieuwe emoji op je iPhone: dit zijn ze
(Afbeelding: Unsplash)

Dan nu naar het pijnlijke gedeelte. Ruim 1 miljard dollar per dag betekent ruim 44 miljoen dollar per uur. Wat dan dus weer gelijkstaat aan meer dan 700.000 dollar per minuut en ruim 12.000 dollar per seconde.

Dus even ter verduidelijking. De kwartaalomzet van 89,5 miljard dollar betekent:

  • 29.831 miljard dollar per maand
  • 7.457 miljard dollar per week
  • 1.065 miljard dollar per dag
  • 44,4 miljoen dollar per uur
  • 739.914 dollar per minuut
  • 12.331 dollar per seconde

En ik dacht dat wij bij WANT lekker bezig waren…

iPhone gaat goed, Mac heeft het zwaar

Oké, terug naar het zakelijke gedeelte. Apple heeft jaar op jaar dus 1% minder omzet weten te draaien, maar lijkt vooral op iPhone-gebied (3% stijging) goede zaken te doen. Met name in China is de smartphone afgelopen kwartaal weer een groot succes gebleken.

Naast de iPhone doet het Amerikaanse bedrijf ook goede zaken met zijn diensten. Apple Music, Arcade, TV+ en het One-abonnement hebben voor 16% meer omzet gezorgd.

Scary Fast in een notendop: Apple's M3, MacBook Pro's en 24-inch iMac
(Afbeelding: Apple)

Hoewel de nieuwe Macs pas net zijn verschenen en die verkoopcijfers in het volgende fiscale kwartaal worden meegenomen, is het wel schrikbarend om te zien dat de verkoop allesbehalve goed gaat. Apple wist op dat gebied namelijk 34% minder om te zetten.

Wil je meer weten over de financiële cijfers van het vierde fiscale kwartaal van Apple? Op de officiële website zijn alle cijfers rustig na te lezen.

Apple gaf iPhone tijdens Scary Fast een bizarre rol (en bijna niemand zag het)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen