Apple verlengt reparatieprogramma van AirPods Pro

Gadgets Jeroen Kraak 14 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple heeft het reparatieprogramma van de AirPods Pro met een jaar verlengd. Na aankoop van de oortjes ben je dus drie jaar lang beschermd.

De AirPods Pro zijn natuurlijk geweldige oortjes bij je Apple-apparaat. Hoewel de meeste gebruikers geen enkele problemen hebben met de oordopjes, zijn er toch een aantal gebruikers die problemen ervaren met active noise cancellation (ANC). Apple bood al aan om deze twee jaar lang gratis te repareren of te vervangen, maar die termijn is nu verlengd naar drie jaar.

Apple update stilletjes de supportpagina

Zoals we dat van Apple gewend zijn, schreeuwt het bedrijf dit niet van de daken. Het bedrijf heeft begin oktober de pagina waarop alle informatie stond stilletjes geupdatet. Zoals we van het internet gewend zijn, kwam het nieuws toch naar boven. Dit keer door een oplettende Reddit-gebruiker die het opmerkte en meteen online postte.

Op de supportpagina van Apple Staat het volgende geschreven. Apple is erachter gekomen dat een klein percentage van de AirPods Pro geluidsproblemen heeft. Deze units zijn geproduceerd voor oktober 2020. De AirPods Pro kunnen van het volgende last hebben:

  • Krakende of statische geluiden die toenemen in luidruchtige omgevingen, tijdens het sporten of het bellen.
  • Active Noise Cancellation werkt niet zoals verwacht, zoals het verlies van bass of een toename van achtergrondgeluid, zoals geluiden van de straat of vliegtuigen.

Apple’s Unleashed op 18 oktober: dit verwachten we van het event

Zo meld je een probleem met de AirPods Pro

Mocht je dus een probleem hebben met de AirPods Pro dan kun je contact opnemen met Apple of een Apple Authorized Service Provider. Het bedrijf benadrukt echter wel dat dit alleen geld voor de Pro en dus niet voor andere soorten AirPods.

Het reparatieprogramma van de AirPods Pro startte oorspronkelijk in oktober 2020, een jaar na de release van de oortjes. Dat betekent dat als je de oordopjes tijdens de launch hebt gekocht je dus nog een jaar extra kunt melden als je klachten hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen