Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 14 okt 2021

Google deelt gevoelige klap uit aan Samsung en andere Android-telefoons

Het lijkt niet lang meer te duren voordat de Google Pixel uitkomt. Het toestel krijgt een upgrade waarbij het een voordeel van Samsung wegneemt.

Bij een telefoon van Apple weet je dat je vijf jaar lang upgrades krijgt naar het nieuwste besturingssysteem van iOS. Bij Android-telefoons is dit vaak minder het geval. Een van de weinige telefoonmerken die dat wel doet is Samsung. Zij geven drie Android OS-upgrades aan hun devices. Daarnaast krijg je ook nog vier jaar lang veiligheidsupdates. Nu is er een ander merk dat zelfs verder gaat: Google zelf.

Google gaat de concurrentie aan met Samsung

Google is dichtbij de lancering van zijn nieuwe Pixel 6 series-telefoons. Daarmee wil het de concurrentie aangaan met andere grote Android-merken. Eerder lekte al uit dat het bedrijf met een speciale Pixel Pass komt waarbij bedrijven voor een vast bedrag per maand de Pixel kunnen krijgen en een aantal premium Google-diensten. Nu komt het ook nog met een ander voordeel.

Google wil bij de Pixel series 6 vier Android OS-upgrades weggeven en vijf jaar veiligheidsupdates. Dat meldt de doorgaans betrouwbare lekker Snoopytech. Hierbij deelt het dus een gevoelige klap uit aan Samsung omdat de Amerikanen de Koreanen voorbijgaan. Het is al helemaal een groot verschil met telefoons van de andere merken. Voor Google is het natuurlijk logisch om te doen aangezien zij zelf Android ontwikkelen.

Nog meer Android

Dat Google dit nu kan doen, heeft een speciale reden. In de nieuwe Pixel zit de Tensor-chipset. Deze heeft het bedrijf zelf ontwikkeld. Die manier van werken kennen we van Apple dat jaarlijks een nieuwe chip ontwikkelt voor de iPhone. Hierdoor heeft Google meer controle over de hardware en kan het dus ook langer updates aanbieden.

Google Chrome brengt functie terug naar Android die je te lang hebt gemist

Hoe de nieuwe Pixel eruit gaat zien en wat die kan, zien we waarschijnlijk op 19 oktober. Het is nog niet bekend of de telefoon ook naar Nederland komt, aangezien Google ons land regelmatig overslaat met haar telefoons. Samsung heeft een evenement gepland op 20 oktober. Mogelijk zien we daarbij de release van de Galaxy S21 FE.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google deelt gevoelige klap uit aan Samsung en andere Android-telefoons
Sluiten