Google Chrome brengt functie terug naar Android die je te lang hebt gemist

Apps Jeroen Kraak 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Google komt met een nieuwe update voor Chrome op Android-apparaten. Hierin zien we een handige functie die we herkennen van vroeger.

Vroeger was natuurlijk niet alles beter, maar sommige dingen wel. Dat ziet Google ook. Voor zijn webbrowser Chrome komt nu met een functie die het eigenlijk weer uit de dood haalt en weer tot leven wekt. We hebben het over een native RSS-functie.

RSS in Google Chrome

RSS is natuurlijk een erg handige feature. Je kunt daarmee je favoriete websites volgen en hebt in een opslag het laatste nieuws. Geen irritante melding in je besturingssysteem zelf, maar gewoon in een handige feed in je browser. Deze krijg je elke keer te zien als je een nieuwe tab opent in Google Chrome. Eigenlijk is het dus een moderne startpagina met de sites die jij interessant vindt.

De functie wordt op dit moment langzaam uitgerold in de laatste versie van Chrome. Ook is het mogelijk om deze feature zelf aan te zetten. Hiervoor typ je in je browser chrome://flags waarna je bij (experimentele) functies uitkomt die je zelf aan of uit kunt zetten. Daar ga je naar web feed waar je de feature kunt aanzetten.

Google Chrome voor Android 12 is een droom voor fanatieke gebruikers

Opgestaan uit de dood

De hoogtijdagen van RSS liggen alweer ver achter ons. Dat komt vooral door de opkomst van social media. In plaats van feeds keken mensen op hun tijdlijn voor het laatste nieuws. Nu bedrijven als Facebook steeds meer onder druk staan vanwege hun algoritmes biedt dit weer kansen voor RSS. Hierin bepaalt een algoritme niet meer wat je wel of niet ziet, maar heb je in een oogopslag alle headlines van je favoriete (nieuws)sites. Daarmee kun je zelf een keuze maken wat je wil lezen. Een slimme zet dus van Google voor Chrome.

Helaas is de nieuwe oude functie nog niet beschikbaar in Chrome op iOS en de desktop. Google laat echter weten dat hier hard aan gewerkt wordt om deze op een later tijdstip toe te voegen, meldt Techradar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen