Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 6 okt 2021

Hoe Google jouw vluchten een stuk milieuvriendelijker wil maken

Vliegen is hartstikke leuk, maar natuurlijk niet zo goed voor het milieu. Als je toch wat milieuvriendelijker op vakantie wil, heeft Google nu een oplossing.

We hebben de afgelopen periode niet te veel gedacht aan vliegreizen. We konden wel weer mondjesmaat de Boeing of Airbus in, maar echt ver weg gaan was nog niet heel makkelijk. Toch gaan langzaamaan steeds meer grenzen open en kun je alweer verder weg. Voor een intercontinentale vlucht is de auto of trein natuurlijk geen alternatief, dus zul je het milieu wel belasten als je weg wil. Toch wil Google je helpen om toch een beter alternatief te vinden, meldt het in een blogpost.

Dit is Google Flights

Google Flights is natuurlijk ideaal. Je kunt via de website heel makkelijk de verschillende vluchten van vliegmaatschappijen vergelijken. Bovendien kun je ook prima zien hoe duur een ticket is naar een alternatieve luchthaven. Het maakt het plannen van jouw vakantie in ieder geval een stuk makkelijker. Ook kun je een alert instellen wanneer de prijzen van tickets omlaag of omhoog gaan.

Nu komt Google Flights met een andere optie die voor milieubewuste mensen een oplossing is en je minder schuldig laat voelen over vliegen. De zoekmachine laat nu zien hoeveel emissiestoffen jouw vlucht uitstoot. Hierdoor kun je kiezen voor de luchtmaatschappij met de minste luchtvervuiling. Naast de vliegduur en prijs zie je nu ook het precieze CO2-gebruik. Milieuvriendelijkere vluchten krijgen een groene badge. Hier kun je dan ook op sorteren.

Google Flights
Kijken hoeveel jouw vlucht uitstoot. (Afbeelding: Google)

Per vlucht verschillende cijfers

Deze emissie kan per vlucht verschillend zijn. Google Flights houdt namelijk ook in de gaten met welk vliegtuig een vlucht wordt uitgevoerd. Een ouder exemplaar stoot natuurlijk meer uit dan een nieuwere en dat zie je dan ook terug in de cijfers.

Google Maps ziet door de bomen het bos en weet het vuur te vinden

Om tot deze cijfers te komen maakt Google gebruik van de data van European Environmental Agency en de specifieke informatie over vliegtuigen die het van de vliegmaatschappijen krijgt.

De nieuwe functie is vanaf vandaag beschikbaar in Google Maps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hoe Google jouw vluchten een stuk milieuvriendelijker wil maken
Sluiten