Android’s senior vicepresident ziet samenwerking met Apple wel zitten

Apps Wesley Akkerman 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Hiroshi Lockheimer, senior vicepresident van Android, geeft Apple een open uitnodiging om samen te werken aan een nieuwe sms-standaard. Het gaat in dit geval om RCS (Rich Communication Services), waar Google een grote promoter van is. Op moment van schrijven is de standaard nog niet in Nederland beschikbaar.

In een aantal landen op de wereld, waaronder de Verenigde Staten, is RCS de nieuwe sms-standaard op Android. Hoewel de standaard zo zijn nadelen heeft (er is niet altijd versleuteling aanwezig), biedt die wel meer aan dan sms. Google is in elk geval overtuigd van de opvolger en wil zo veel mogelijk bedrijven meenemen in z’n enthousiasme.

Android met RCS

Ondanks het feit dat RCS op Android dus een steeds grotere markt voor zich wint, lijkt het er niet op dat Apple de standaard overneemt. Het bedrijf reageert al jaren niet op vragen vanuit de media over een eventuele implementatie van RCS en wil ook niet reageren op de recent geplaatste tweet van Lockheimer.

De tweet van de senior vicepresident haakt in op een tweet van het officiële Twitter-account van Android. Daarin verwijst het socialmediateam naar een sporter die als Android-gebruiker voor groene bubbels zorgt in iMessage. Dat is de chat-app van Apple, die standaard aanwezig is op elke iPhone. Als niet-iPhone-gebruiker in zo’n groep, word je gekenmerkt door die groene tekstbubbels.

RCS gaat toch wel sms vervangen

In de tweet van Lockheimer zegt de man dat hier een “Really Clear Solution” voor is. Dat is natuurlijk een knipoog naar de afkorting van de nieuwe standaard. Lockheimer nodigt Apple uit samen te werken aan de nieuwe standaard, zodat dergelijke… ‘problemen’ in de toekomst voorkomen kunnen worden.

WhatsApp test nieuw ontwerp voor iPhone (en een hoop andere features)

Hoewel Google, als Android-platformhouder, een groot supporter is van RCS, hangt het succes af van verschillende factoren. Niet alleen Apple moet de standaard gaan ondersteunen, ook verschillende telecomproviders over heel de wereld. En vooral dat laatste lijkt stapje voor stapje te gebeuren, aangezien steeds meer mensen tegen de beperkingen van sms aanlopen. Mocht die groep steeds luider worden, dan kan Apple er wellicht niet meer onderuit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen