Apple verstopt iPod in de doos van de iPhone 12 (en jij hebt hem gemist)

Apple Mark Hofman 28 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn sinds afgelopen vrijdag te koop en steeds meer mensen kunnen aan de slag met de nieuwe smartphones. Maar één van deze mensen is iets opgevallen, waar de anderen waarschijnlijk nog niet over nagedacht hadden.

Op Reddit wordt namelijk bekend dat Apple een iPod in de doos van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro verstopt heeft.

Apple stopt iPod in doos van iPhone 12 en iPhone 12 Pro

Je hoeft uiteraard niet de verpakking van je iPhone 12 als een idioot uit elkaar te halen om te zoeken naar een daadwerkelijke iPod. Maar het lijkt erop dat Apple met een knipoog verwijst naar de populaire en iconische muziekspeler. Doordat de adapter en oortjes van de iPhone 12 uit de doos zijn gehaald, heeft het bedrijf uit Cupertino de mogelijkheid gehad om de verpakking opnieuw in te delen.

Het compartiment van de Lightning-USB-C kabel is ligt in een cirkel, wat het controlepaneel van de iPod voor moet stellen. Het papierwerk en de sticker zit vervolgens in een vierkant gestopt, dat het beeldscherm van de muziekspeler voorstelt. Het is misschien vergezocht van Reddit-gebruiker Kahnartist81, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de verwijzing wel vermakelijk vind.

Did anyone else see that the empty iPhone 12 Pro box is ? a throwback to an iPod with click wheel? Just me? from r/iphone

Ontbrekende oplader

Dat het doosje opnieuw ingedeeld kan worden heeft dus vooral te maken met het feit dat Apple ervoor gekozen heeft om de adapter uit de verpakking van de iPhone 12 en 12 Pro te laten. Iets waar concurrenten het bedrijf aan de ene kant voor uitlachen, maar aan de andere kant ook het voorbeeld lijken te volgen. Net als bij het verdwijnen van de 3.5mm headphone jack lijkt Apple leidinggevend te zijn op dit gebied. Een ontwikkeling die door veel gebruikers misschien toch als negatief gezien wordt.

De concurrent die overigens Apple openlijk uitlachte, maar met dezelfde plannen bezig lijkt te zijn is Samsung. Meer weten over dat verhaal? Lees dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen