iPhone 12 Pro review: bijna perfect, maar niet de beste deal

Smartphones Mark Hofman 27 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

De iPhone 12 Pro ligt in de winkels en is op dit moment op de kop te tikken voor €1159. Als je dat vergelijkt met de kwaliteiten van de iPhone 12 en het prijskaartje van €909, dan lijkt die tweede smartphone een veel betere deal te zijn. Maar is dat in de praktijk ook zo?

In deze beknopte review vertel ik je wat de sterke kanten zijn van de iPhone 12 Pro, waar hij minder goed mee scoort en of het verschil met de iPhone 12 echt zo klein is.

Dit is een beknopte review. Wil je de volledige review lezen, dan verwijs ik je graag door naar dit artikel dat ik maakte op onze Apple-gerelateerde website OneMoreThing

iPhone 12 Pro: premium op alle fronten

De iPhone 12 Pro is een premium-smartphone en dat merk je op alle fronten. Wanneer je naar de hardware kijkt straalt de smartphone de kwaliteit uit. De ronde kanten hebben plaats gemaakt voor vlakke kanten, het camerasysteem is uitgebreid en de smartphone ligt met een gewicht van 187 gram uitstekend in de hand. Het beeldscherm heeft wat dat betreft ook voldoende te bieden. De iPhone 12 Pro is voorzien van een 6.1-inch Super Retina XDR OLED display, maar is bijna even groot als zijn voorganger die over een 5.8-inch beeldscherm beschikte.

iPhone 12 Pro
De achterkant van de 12 Pro (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Op het gebied van prestaties en specificaties valt er weinig op te merken, net als dat het geval is bij de software. Kijken we naar de batterij, dan valt er ook weinig te klagen. Al moeten we zeker niet vergeten dat Apple besloten heeft geen oplader te leveren bij de iPhone 12 Pro en dat het bedrijf nog steeds de overstap naar USB-C niet heeft gemaakt. Maar goed, opladen zou in theorie kunnen met een vermogen van 20W en vervolgens kan je met een volle lading anderhalve dag doorkomen.

Maar de grote krachtpatser is toch echt het camerasysteem. De iPhone 12 Pro schiet geweldige beelden. De kleurnauwkeurigheid ligt hoog, de helderheid is uitstekend en de foto’s zitten vol details. Ook de grijswaarden liggen lager, waardoor je bijvoorbeeld wolken beter op de foto kunt zetten.

iPhone 12 Pro
Foto genomen met de 12 Pro (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Daarnaast is er een sneller diafragma toegevoegd, waardoor de kwaliteit van foto’s in het donker met 27% omhoog gaat. Althans, dat zegt Apple maar het verschil is lastig te zien.

iPhone 12 Pro
Foto genomen met de 12 Pro (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wel zie je duidelijk dat de nachtmodus op de selfiecamera is toegevoegd en dat heeft ook zeker te maken met de toevoeging van de LiDAR scanner. Portret-foto’s in de nacht zijn een stuk beter en ook de autofocus zijn op deze momenten beter.

Die LiDAR scanner zorgt er overigens voor dat je ook op gebied van Augmented Reality veel kan doen. Iets dat, net als de 5G-ondersteuning van deze smartphone, vooral een ding is voor de toekomst.

Voor de volledige review van het camerasysteem verwijs ik je door naar dit artikel.

Concurrentie uit eigen hoek

De iPhone 11 Pro was een uitstekende smartphone en de iets verbeterde iPhone 12 Pro is dat dus ook. Ondanks het feit dat de stap vrij klein is, zijn er wel degelijk verbeteringen te vinden in de smartphone. Alleen waar het gat met de iPhone 12 steeds kleiner wordt, zijn die kleine verbeteringen misschien niet genoeg.

iPhone 12 Pro
De 12 Pro (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Mensen die echt het meeste uit het camerasysteem van hun smartphone willen halen, die moeten zonder twijfel voor de iPhone 12 Pro gaan. De mensen die een goed presterende camera meer dan voldoende vinden, moeten op alle fronten voor de iPhone 12 kiezen. Want het verschil van €250 ga je er wat mij betreft niet uithalen.

De iPhone 12 Pro is bijna perfect te noemen, maar is dus zeker niet de beste deal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen