Zo krijg je een gratis indruk van de Apple Vision Pro in Nederland (maar…)

Gadgets Lucas van de Wetering 18 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Je hebt geen Apple Vision Pro meer nodig om de apps van het apparaat te kunnen zien. Deze zijn nu zelfs gratis te zien in Nederland, maar iets anders dan je verwacht.

De Apple Vision Pro is de nieuwste aanwinst van Apple. Het techbedrijf beschrijft het apparaat ook wel als een revolutionaire technologie die de digitale en echte wereld naadloos met elkaar weet te mengen.

Maar voor die ervaring heeft ook wel een redelijk prijskaartje. In de Verenigde Staten ben je er op dit moment $3,499 dollar aan kwijt. Er zijn ook redelijk wat apps voor het apparaat, die je voorheen niet kon testen zonder die gigantische aankoop te doen. Maar gelukkig heeft Apple hier verandering in gebracht.

Apple Vision Pro App Store

Je hebt vanaf nu geen Apple Vision Pro meer nodig om de apps van het apparaat te zien. De visionOS App Store is nu namelijk beschikbaar op het internet, net als de andere App Stores zoals die van de iPad, Apple TV en iPhone.

Als je nu via het internet naar de visionOS App Store gaat kan je door alle categorieën bladeren en kun je ze installeren de Apple Vision Pro. Inclusief games en apps die eigenlijk gemaakt zijn voor de iPhone of iPad, maar ook te spelen zijn op de Vision Pro.

Apple Vision Pro apps zijn nu te bekijken via het internet
(Afbeelding: Apple)

Het scrollen door de visionOS App Store is redelijk vergelijkbaar met alle andere App Stores. Sommige apps zijn compleet nieuw, en sommigen hebben gewoon een extra kopje voor de Vision Pro erbij gekregen. Verder kan je screenshots, beschrijvingen en recensies zien over de apps en hoe ze werken op het nieuwe Apple apparaat.

Beter voorbereid op een grote aankoop

Het kunnen bekijken van de apps voor de aankoop van de Apple Vision Pro is zeer positief. Zo weten mensen toch beter waar ze die duizenden euro’s of dollars aan uitgeven, en dat is altijd fijn. Zo weet beter wat je kan verwachten van het nieuwe apparaat.

Toch heeft het voor Nederlanders nog niet veel zin om door alle apps te speuren. Op dit moment is de Apple Vision Pro alleen maar te koop in de Verenigde Staten. Er zijn wel geruchten over een internationale verkoop van het apparaat, maar Nederland wordt hierbij niet genoemd.

Er zijn ook geruchten over een mogelijk goedkopere versie van de Vision Pro, maar ook dat is nog maar afwachten. Sowieso moet de rest van de wereld nog even wachten op het futuristische snufje. Maar ja, dat geeft wel meer tijd om na te denken over het maken van de aankoop.

De Switch van onze dromen is dichtbij, maar hij is niet van Nintendo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen