De Switch van onze dromen is dichtbij, maar hij is niet van Nintendo

Gadgets Lucas van de Wetering 18 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Een student heeft een handheld-console design gemaakt die lijkt op een Nintendo Switch en geïnspireerd is door het bedrijf Teenage Engineering.

Er wordt de laatste tijd veel gepraat over de toekomstige Nintendo Switch 2, maar we weten nog vrij weinig over het design van de console. Wat we wel weten is dat het nog wel even kan duren voordat hij uitkomt, aangezien hij is uitgesteld tot midden 2025.

We weten dat er iets gaat veranderen aan het design van de Switch, maar nog niet wat. Toch kunnen we hopen dat de Switch 2 eruit gaat zien zoals de console die ontworpen is door een student in de stijl van het bedrijf Teenage Engineering. Deze handheld is simpel, elegant en heerlijk minimalistisch.

Een ‘simpele’ Nintendo Switch

Voor een opdracht op zijn universiteit heeft de Indiase student Nidharshan Suresh een design gemaakt van een handheld console. Hij heeft het ontwerp van deze console gebaseerd op een Nintendo Switch, maar in de stijl van het minimalistische bedrijf Teenage Engineering.

De console heeft een simpel grijs ontwerp met oranje details op de knopjes. Verder is de TE Switch veel slanker dan de Nintendo-versie en valt hij dus makkelijker in de hand. De console is dan ook veel compacter dan andere handhelds zoals de Nintendo Switch of de Steamdeck.

De Switch van onze dromen is dichtbij, maar hij is niet van Nintendo
(Afbeelding: Nidharshan Suresh)

Nog geen werkelijkheid voor TE

De console klinkt natuurlijk fantastisch: Simpel, compact en niet te opvallend. Maar helaas bestaat de Switch-geïnspireerde console nog niet. Voor nu is het nog een ontwerp op papier. We weten verder ook niet of hier ooit verandering in zal komen.

Wel heeft Teenage Engineering zelf al een keer een handheld console uitgebracht. Deze kwam uit in 2019 en was nog weer een heel stuk simpeler. Deze console, de Playdate, is eerder te vergelijken met een Gameboy in plaats van een Nintendo Switch. Maar ook deze is heerlijk simpel en vooral nostalgisch.

De Switch van onze dromen is dichtbij, maar hij is niet van Nintendo
(Afbeelding: Panic/Teenage Engineering)

Teenage Engineering heeft nog geen plannen gedeeld voor een mogelijke Switch-achtige console, maar dit ontwerp van Suresh geeft een mooi idee voor hoe dit eruit zou kunnen zien. Alles wat we nu kunnen doen is hopen dat dit ooit werkelijkheid wordt. Wellicht wel geïnspireerd door Suresh zelf.

Update PlayStation 5 maakt je controller op opmerkelijke wijze beter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen