Apple Vision Pro: MKBHD, The Verge, CNET en meer eerste indrukken

Gadgets Jeroen Kraak 30 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

De eerste reviews van de Apple Vision Pro zijn binnen. Wat vindt de Amerikaanse pers van de nieuwe XR-headset van Apple? Wij nemen het met je door.

Omdat de Apple Vision Pro voorlopig alleen in de Verenigde Staten uitkomt, kunnen wij hem helaas niet recenseren. Gelukkig zijn er flink wat Amerikaanse collega’s die dat wel kunnen.

Maar wat is de mening van gerenommeerde tech-sites en journalisten zoals The Verge, MKBHD en CNBC? Wij zetten het voor je op een rij.

Meningen over de Apple Vision Pro

De releasedatum voor de Apple Vision Pro is op 2 februari. Gezien er nu een flink aantal reviews van de XR-bril online komen, gaan we ervan uit dat het embargo zojuist is verlopen. Maar wat vindt het journaille er precies van?

The Verge: Magie en de beste consumentenheadset ooit gemaakt

Laten we beginnen bij een van de grootste techsites ter wereld: The Verge. Het medium noemt de schermen van de Apple Vision een technisch wonder en roemt de werking in het ecosysteem van Apple. Het werkt naadloos samen met allerlei andere Apple-producten.

Nieuwe Apple Vision Pro-accessoires verklappen meer geheimen
De Apple Vision Pro (Afbeelding: Apple)

Daarnaast zijn ook de hand- en oogtracking erg goed. Wel noemt de site als minpunten de prijs (3.499 dollar) en dat video’s soms wat wazig kunnen zijn. Ook is het een gadget waarbij het gebruik een eenzame ervaring is. Desondanks is het een technisch hoogstandje.

MKHB’s eerste indruk van de Apple Vision Pro

De bekende tech-YouTuber MKHB heeft een unboxing-video geplaatst waarin hij het product laat zien. Je ziet meteen wat er allemaal in het pakket zit. Zo laat hij zien hoe je de Apple Vision Pro het best kunt dragen.

Wil je precies weten hoe hij het allemaal ervaart? Kijk dan naar de video hieronder.

CNBC: De toekomst van computers en entertainment

Ook CNBC is dolenthousiast over de Apple Vision Pro. “Ik zou hem meteen kopen als ik 3.500 dollar extra had. Ik zou zelfs overwegen om mijn iPad Pro en MacBook Pro in te ruilen, aangezien deze headset veel van dezelfde mogelijkheden biedt.”

Ook zorgt de XR-headset voor een ultieme beleving van entertainment. Toch zal Apple volgens het medium een manier moeten vinden om het apparaat massaal te produceren als de prijs dichter bij de 2.000 dollar of minder ligt. “Het is het meest opwindende Apple-product in jaren en een voorbeeld van hoe computergebruik zal worden.”

CNET: Een kijkje in de toekomst

Het begint saai te worden, maar ook CNET is positief. “De Apple Vision Pro is het moment waarop verschillende ecosystemen eindelijk samenkomen. De hardware en de audiovisuele niveaus bereiken een kwaliteit die werkelijk opmerkelijk is.”

Toch ziet het medium de Apple Vision Pro niet als iets waar je meteen in moet stappen. “Het is niet de definitieve versie. Ik wil preciezere bedieningselementen in 3D en iets volledig multifunctioneels.” Volgens het medium zijn er nog wel verbeteringen nodig op het gebied van games en sport. Het medium ziet de bril dan vooral als een eerste stap naar de toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen