Veelbesproken Apple Vision Pro verschijnt begint februari (maar…)

Gadgets Jeroen Kraak 8 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De kogel is door de kerk: Apple heeft de releasedatum van de Vision Pro bevestigd. De nieuwe headset van het merk kun je in februari verwachten.

We weten al sinds WWDC 23 dat de Apple Vision Pro aan het begin van 2024 uitkomt. Maar goed, begin 2024 is vrij abstract. Nu laat het bedrijf eindelijk weten wanneer het precies is.

In een persbericht laat het bedrijf weten dat de AR/VR-bril vanaf 2 februari beschikbaar is. Pre-orderen kan al vanaf 19 januari om 08:00 uur ‘s ochtends, dus over iets minder dan twee weken.

De release van de Apple Vision Pro

Toch lijken we in Nederland achter het net te vissen. In het persbericht over de lancering van de AR/VR-headset noemt het bedrijf expliciet de Verenigde Staten. Andere landen worden niet genoemd.

En dat komt zeker niet als een verrassing. Sterker nog, we hielden er al rekening mee. Apple kan maar een gelimiteerd aantal van de Apple Vision Pro maken door problemen in de productie. In plaats van elk land een beetje te geven, richt het zich dus geheel op de Verenigde Staten. Wij moeten wellicht wachten op een andere versie.

Bij het model krijg je een solo gebreide band en een dubbele lusband, een lichte afdichting en twee afdichtkussens om de gadget goed op je hoofd te zetten. Ook zit er in de doos nog een hoesje, schoonmaakdoekje, accu en een USB-C-oplaadkabel en oplader.

Zo veel kost de AR/VR-headset

Als je er dus een wil hebben, zal je echt de oceaan over moeten steken. Overigens ligt het door het geringe aantal voor de hand dat de Apple Vision Pro binnen een mum van tijd is uitverkocht.

Goedkoop wordt de Apple Vision Pro zeker niet. In de Verenigde Staten krijgt de gadget een prijs van 3.499 dollar. Bij dit model heb je een opslag van 256 GB. Optische lenzen van Zeiss, voor mensen die minder goed zien, kosten 99 en 149 dollar, afhankelijk van het type.

Hoe Apple wil dat de Mac je toekomstige gaming pc wordt

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen