Je Apple Watch Series 7 laadt alleen met deze adapters sneller op

Gadgets Wesley Akkerman 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de presentatie van de Apple Watch Series 7 liet Apple weten dat het slimme horloge tot 33 procent sneller oplaadt dan z’n voorganger. Je laadt de smartwatch van nul tot tachtig procent op in ongeveer 45 minuten. Dat komt doordat de Series 7 beschikt over een nieuwe architectuur met betrekking tot het opladen.

Om gebruik te kunnen maken van die hogere oplaadsnelheid, heb je wel een nieuwe oplaadkabel nodig. De benodigde usb-c-kabel zit gelukkig in de doos en koop je ook gewoon los op de website van het bedrijf. Tot op heden maakte Apple echter nog niets bekend over de specificaties van adapter die je moet gebruiken.

Apple Watch Series 7 laadt sneller op

Apple maakt de nieuwe details over het aantal wattage van de adapter bekend op een nieuwe ondersteuningspagina. Die adapter zit niet standaard in de doos, dus die moet je zelf regelen. Dat doet het bedrijf in het kader van milieuvriendelijkheid, al is het natuurlijk ook een mooie kostenpost die je daarmee schrapt.

Apple Watch Series 7 California Streaming
De verschillende kleuren. (Afbeelding: Apple)

Op de ondersteuningspagina lees je dat je elke Apple-adapter kunt gebruiken die beschikt over minimaal 18 watt. Daarnaast is het zo dat je ook usb-adapters van derde partijen kunt gebruiken. Die dienen tenminste 5 watt te ondersteunen, evenals USB Power Delivery. Alleen dan kun je je Apple Watch Series 7 snel opladen.

De specificaties op een rijtje

Op dezelfde pagina staan ook uitgebreide specificaties, die we hieronder overnemen. Het snelle opladen kan dus alleen met de Apple USB-C Magnetic Fast Charging Cable. Het overzicht van de benodigde adapters:

  • Apple 18W, 20W, 29W, 30W, 61W, 87W of 96W USB-C Power Adapter.
  • Een vergelijkbare usb-c-adapter van een third-party leverancier die USB Power Delivery (USB-PD) van 5W of hoger ondersteunt.

Als je niet zeker weet over hoeveel watt jouw Apple-adapter beschikt, check de de boven- of onderkant van de model. Daar staat namelijk het aantal watt beschreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apple

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen