‘Apple wilde Tesla voor 27,4 miljard dollar kopen’

Apple Night 22 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple zou in 2013 hebben geprobeerd om Tesla te kopen. Dat zegt analist Craig Irwin in een interview met CNBC. De analist zegt dat hij verschillende betrouwbare bronnen heeft die deze informatie bevestigen. Irwin weet niet of er contracten geformaliseerd zijn, maar zegt dat Apple bereid was om 240 dollar per aandeel te betalen. Dat komt neer op 27,4 miljard voor het hele bedrijf.

Het aandeel van Tesla is sinds het begin van het jaar sterk gedaald en verloor meer dan 40% van zijn waarde in vijf maanden. De analist zegt dat Apple nog steeds geïnteresseerd zou kunnen zijn in het kopen van Tesla. Op dit moment zijn aandelen 204 dollar per stuk. Het zou nu dus een koopje zijn.

Ontmoeting tussen CEO Apple en Tesla

Op dit moment is er nauwelijks enig hard bewijs van de overnameplannen. Adrian Perica, de man die bij Apple over fusies en overnames gaat, heeft wel meermaals met Tesla-CEO Elon Musk gesproken, maar hoe serieus die gesprekken waren blijft onduidelijk. Tim Cook zou op een zeker moment zijn aangeschoven, maar ook dat zegt niet alles.

Tesla-oprichter Elon Musk in een Model S – Klik/tap voor groter.

Project Titan nog steeds springlevend

In het interview claimt Irwin verder dat Apple nog steeds hard werkt aan zijn project voor autonome voertuigen. Intern heet dit ‘Project Titan’ en er waren onlangs berichten over een grote ontslagronde. Volgens de analist is het project echter springlevend. Naast het ontwikkelen van software voor autonome voertuigen, zou Apple ook bezig zijn met de ontwikkeling van geavanceerde batterijtechnologie voor gebruik in zelfrijdende auto’s.

Dat Apple aan software voor zelfrijdende auto’s werkt is geen geheim meer. Apple voert actief tests met wagens van het merk Lexus uit om camerasystemen en software te testen. Volgens actuele geruchten is ook Volkswagen verbonden aan Project Titan. Een project genaamd PAIL (een contaminatie van Palo Alto en Infinite Loop) omvat gemodificeerde T6 Transporter-busjes die gebruikt worden om medewerkers tussen Apple-kantoren te pendelen. Allemaal hoog experimenteel dus. Als Tesla gekocht was stonden de zaken er ongetwijfeld anders voor. (Zie ook: ➔ Elon Musk kwakkelt: “Apple kan Tesla redden”)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen