Apple wordt een stuk minder Limburgs

Apple rmens 30 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Was er iets Limburgs aan Apple? Jazeker. De producten die in Nederland en een deel van Europa geleverd worden, komen via het distributiecentrum van Flextronics in Venray bij klanten terecht. Dagblad De Limburger meldt dat Apple vertrekt uit Venray.

Het bedrijf uit Cupertino kiest voor een andere logistieke dienstverlener. De distributie van iPhones, iPads, MacBooks en iMacs zal naar Duitsland verplaatst worden. Apple is niet de enige klant die Flextronics kwijtraakt, ook HP vertrekt. Als gevolg worden bijna vijftig vaste krachten ontslagen.

Vanuit de locatie in Venray worden veel leveringen voor de Online Apple Store gedaan. Wie een standaardmodel MacBook koopt, krijgt deze vanuit Venray geleverd. Aangepaste orders met bijvoorbeeld een grotere harde schijf of meer geheugen worden rechtstreeks uit de Aziatische fabrieken verzonden. In de Limburgse plaats worden geen Apple-producten geassembleerd.

Het terrein van Flextronics in Venray.

In een interview met De Limburger zegt Flextronics-directeur René Richters dat Apple geen klachten had over de prestaties van het bedrijf uit Venray. Het vertrek van de iPhone-maker uit Limburg zou een bedrijfseconomische reden hebben. Om de zoveel tijd vindt er een aanbesteding van de distributie plaats, deze is nu gewonnen door een Duits bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen