rmens
rmens Apple 23 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Apple zet 5 teams op draadloos laden’

De toekomst is draadloos! Niet alleen met Wi‑Fi en iCloud, maar ook het opladen van apparaten gaat als het aan Apple ligt in de toekomst zonder draad. De iPhone-maker heeft ten minste vijf teams die werken aan het uitfaseren van de laadkabel.

Volgens bronnen van Reuters zijn alle teams met een andere variant van de technologie bezig. Dat wil ook zeggen dat draadloos laden in de volgende iPhone niet waarschijnlijk is. Er is nog geen standaard gekozen.

Nog geen definitieve keuze

Er gaan diverse geruchten over Apple en draadloos laden. In onze round-up schreven we onlangs dat Apple enigneers van een startup genaamd Energous heeft aangenomen. Zij werkten aan een techniek die door middel van een power router energie door een kamer moet verspreiden. Daarnaast is de iPhone-maker lid geworden van het Wireless Power Consortium dat de Qi-standaard voor draadloos laden (inductie) beheert.

Tot slot zou Apple ook nog met Broadcom werken aan een oplossing voor draadloos laden. Dit zijn waarschijnlijk enkele van de vijf teams die naar verluidt aan een oplossing voor draadloos laden werken.

Samsung-smartphones werken met de Qi-standaard.

Een échte standaard is er nog steeds niet. Hoewel veel fabrikanten voor de Qi-techniek kiezen, is Apple’s grootste concurrent Samsung ook nog niet zeker. De Koreaanse smartphone-bouwer ondersteunt Qi en AirFuel. Onlangs kwam er een interessante ontwikkeling uit onverwachte hoek. Zie: Écht draadloos laden met Disney Research.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!