Instagram fotoalbum: zo plaats je meerdere foto’s en video’s in één post

Apps Kiara Angelino 23 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

Plots was eerder deze week de nieuwe functie ‘WhatsApp Status’ daar. Dan kan Instagram natuurlijk niet achterblijven. Met de nieuwe Instagram fotoalbum-functie is het mogelijk om in één post meerdere foto’s of video’s te plaatsen. Maar hoe werkt dat dan?

Is het je al opgevallen dat commerciële posts van bedrijven verschillende foto’s of video’s bevatten? Met de nieuwe update kun jij dat ook doen. Je kunt maximaal tien foto’s en/of video’s tegelijkertijd in één post plaatsen. Een soort permanente Story-functie dus!

Hoe ziet zo’n Instagram fotoalbum post eruit?

Er verander niets aan het uiterlijk van de post. Het verschil is dat je nu een aantal bolletjes onderaan de post ziet als je erop tikt. Je kunt vervolgens naar links of rechts vegen om de verschillende foto’s en video’s te bekijken. Yes, je kunt foto’s en video’s in een post combineren. Hoe je dat doet?

Zo plaats jij meerdere foto’s en/of video’s tegelijk

  • 1. Maak een post aan. Je ziet nu je fotoalbum en de opties om een foto of video te maken.
  • 2. Selecteer één van de foto’s die je wilt uploaden.
  • 3. Druk nu op het nieuwe pictogram waar ‘select meerdere’ bij staat.
  • 4. Je kunt nu meerdere foto’s en video’s selecteren. De volgorde tijdens het kiezen bepaalt ook de volgorde van de post. Je kunt dit tijdens het bewerken van de beelde nog aanpassen.
  • 5. Klik op ‘volgende’ als j selectie compleet is.
  • 6. Je komt nu in het scherm terecht waar je de foto’s en video’s kunt bewerken. Je kunt nu een foto apart bewerken of in één keer alles dezelfde bewerking geven.
  • 7. Ben je klaar met het kiezen van filters, tags en de omschrijving? Klik dan op ‘Delen’ om het album te plaatsen.

Extra tips en uitleg

Helaas, je kunt niet bij elke foto en video een unieke omschrijving plaatsen. De omschrijving zal bij alle foto’s en video’s hetzelfde zijn. Ook de likes en reacties blijven bij elke foto en video hetzelfde.

Wel kun je dus de volgorde veranderen. Dat doe je door bij het plaatsen de foto ingedrukt te houden en ‘m dan naar een andere plaats te slepen. Dit kun je doen als je bij het bewerkingsscherm bent aangekomen.

Is de update al op mijn telefoon beschikbaar?

De Instagram fotoalbum update zal in de komende weken beschikbaar worden voor iOS en Android. Omdat de update net pas beschikbaar is, kan nog niet iedereen er gebruik van maken. Dat is dus even afwachten. Ondertussen kan je hier de ‘grappigste’ reacties van de afgelopen week lezen om de tijd te doden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen