Zelf filmrollen ontwikkelen doe je met deze mini-darkroom voor thuis

Gadgets Daniel Koster 25 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Eén van de grootste redenen om niet met film te schieten? Nou, dat je al je foto’s moet ontwikkelen in een darkroom. Dat stuit velen tegen de borst. Ideaal is het in ieder geval niet te noemen. Echter is er nu een darkroom voor thuis.

Even voor de dirty minds: we hebben het dan niet over een darkroom zoals je in bepaalde uitgaansgelegenheden kunt vinden. We hebben het over een kamer waarin jij je filmrol kunt ontwikkelen. Die moet helemaal donker zijn, anders raken al je foto’s overbelicht en onbruikbaar.

darkroom

Hét alternatief voor de ouderwetse darkroom

Een alternatief? Dat was er niet echt. Of nou ja, dat je gewoon digitaal schiet natuurlijk. Echter zijn er diverse voordelen aan het analoog schieten. Zo heb je maar één kans om dat ene moment perfect vast te leggen.

Vandaar dat dit de gulden middenweg is. Met Lab-box ontwikkel je 35- tot 120 film. Door het gebruiksgemak kun je er als beginner al mee overweg. Zoals je in de onderstaande video ziet is dit ontzettend simpel. Wat een uitvinding!

Haal ‘m in huis

Zo, als (hobby)fotograaf ben jij vast en zeker overtuigd van het kunnen van de Lab-box. Je kunt het apparaat voor 108 euro inclusief verzendkosten kun jij er eentje op de kop tikken. Zelf je film ontwikkelen, check! Wil jij niet ouderwets fotograferen, maar juist nieuwe manieren ontdekken? Dan raden we je 360 graden fotografie aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen