Nieuwe iPhone-concurrenten van Huawei, LG en Sony

Tech rmens 28 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona kondigde niet alleen Nokia zijn comeback aan met nieuwe smartphones en de iconische 3310, ook fabrikanten als Huawei, LG en Sony deden nieuwe, premium smartphones uit de doeken.

Huawei onderscheidt zich met de Leica-camera in de P10. De LG G6 heeft een groter scherm dan de iPhone 7 Plus in een kleiner toestel. De Sony Xperia XZ Premium komt met een super slow motion-camera.

Huawei P10: Design en Leica-camera

Huawei richt zich met de P10 en P10 Plus op een design en fotografie. Het kleinste toestel heeft een 5,1-inch scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. De Plus-versie heeft een 5,5- inch scherm met 2560×1440 pixels. De randen van het toestel hebben wel wat weg van de iPhone 7 en is volgens de fabrikant de eerste volledig diamantgeslepen smartphone.

De Huawei P10 komt in een grote hoeveelheid kleuren – Klik/tap voor groter.

De camera-technologie in het toestel is van Leica. Huawei onderscheidt zich met twee camera’s aan de achterkant. De eerste is een sensor voor kleurenfoto’s van 12 megapixels, maar er is ook een zwart-witsensor met resolutie van 20 megapixels. De toestellen kunnen de informatie uit de sensoren combineren voor onder andere een portretmodus (bokeh) zoals de iPhone 7 Plus, maar ook los gebruiken voor monochrome foto’s. Video wordt in 4k vastgelegd en Huawei gebruikt als een van de eerste fabrikanten h265-compressie, wat voor kleinere bestanden en betere compressie zorgt.

LG G6: klein toestel, groot scherm

Met de G6 levert LG een aluminium toestel met glazen achterkant. Het scherm is 5,7-inch en beslaat 80 procent van het toestel. De resolutie is 2880×1440 pixels heeft een verhouding van 18:9. Wat opvalt is dat dit toestel met zijn 148,9mm hoogte, 71,9mm breedte ongeveer 10 millimeter minder hoog en breed dan de iPhone 7 Plus, terwijl het scherm groter is.

De LG G6 heeft een dubbele camera en vingerafdrukscanner aan de achterkant – Klik/tap voor groter.

LG speelt op het hoge, maar smaller scherm in met de interface die bestaat uit twee vierkante vensters of een grid van vierkanten. Zo kan de camera-app direct foto’s in 1:1-formaat voor op Instagram maken, en worden vorige shots onder het camera-beeld getoond. Of een app voor het maken van notities aan de ene kant en een kleine webpagina aan de andere kant. Externe apps moeten wel rekening met deze verhoudingen houden. Zo toont Netflix zwarte randen rondom het beeld.

https://www.youtube.com/watch?v=6vMLTdgRB8Y

Sony Xperia XZ Premium: Super slow-motion

Sony levert met de Xperia XZ Premium de eerste smartphone met een 4K HDR-scherm van 5,5-inch. Daarnaast biedt de telefoon een super slow-motion stand die beelden met 960fps opneemt in 720p. Foto’s worden met maximaal 19 megapixels vastgelegd. Sony kondigde de sensor die deze super slow motion mogelijk maakt eerder al aan. Ook andere smartphonefabrikanten kunnen deze afnemen.

https://www.youtube.com/watch?v=wlboZNEP6bs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen