Apple verzekert: nu ook AppleCare+ voor AirPods en Beats-headphones

Gadgets Lisanne Beijen 13 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

De simplistische designs van Apple vallen al jaren in de smaak bij de consument, maar dat er een aardig prijskaartje mee gepaard gaat staat vast. En wie veel lapt voor een product, wil niet dat het snel kapot gaat. Om deze reden is AppleCare in het leven geroepen: een service dat vanaf nu (d.m.v. een uitgebreide variant) ook geldig is voor o.a. de populaire AirPods.

AirPods en Beats-headphones langer verzekeren? Het kan nu

Het verzekeren van een dure smartphone is vandaag de dag niet ongewoon meer. Wie investeert in een apparaat van Apple krijgt op de meeste producten echter slechts een beperkte garantie en support van maximaal 90 dagen tot een jaar. Maar Apple is de beroerdste niet (en weet hoe ze geld in het laatje moeten brengen..). Daarom kun je in sommige gevallen extra dekking kopen in de vorm van een AppleCare Plan.

Het AppleCare Plan is niet meer alleen bedoeld voor je Mac en iPhone. Voortaan kun je ook verschillende headphones verzekeren via AppleCare+. Voor 39 Euro krijg je een verlengde verzekering van Apple speciaal voor koptelefoons. Het plan geldt voor AirPods, Beats-in-ear-headphones en Beats-koptelefoons. Daarnaast geldt de nieuwe AppleCare+ ook voor de interne batterij en de meegeleverde USB-oplaadkabel.

Apple AirPods
Bron: ANP (EPA/MONICA DAVEY) (Afbeelding: Monica Davey / EPA)

Normaliter ontvang je voor deze producten een 1 jaar durende dekking voor het repareren van hardware, maar de vernieuwde service geeft zogenaamde ‘priority support’ voor een periode van twee jaar. Daarnaast mag je twee schadegevallen claimen waar een eigen risico van ongeveer 25 euro per geval voor geldt.

Lees de kleine lettertjes goed

Het is altijd belangrijk om goed de voorwaarden te checken voordat je een dergelijke verzekering afsluit. Zo wordt bijvoorbeeld de case waar de AirPods en Powerbeat Pro in zitten niet genoemd in het pakket. Dat kan twee dingen betekenen: de doosjes die tegelijkertijd als opladers fungeren worden wél gedekt door de verzekering, of.. ze worden niet gedekt. We kunnen dus alleen maar de aanname doen dat ze ook binnen het pakket vallen.

apple event, september, verwachten, iphone 11, by innovation only
Bron: Apple

Benieuwd naar het AppleCare+ pakket? Dan raden we je aan de productpagina op Apple’s website nog eens goed door te lezen. Wij kunnen je in ieder geval verzekeren dat ieder onhandig persoon gebaat is bij een pakket als deze. Voor deze AirPods eigenaren kwam het pakket helaas te laat..

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen