Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 28 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Ares: Netflix toont teaser van Nederlandse horror-serie

Netflix heeft de afgelopen jaren haar arsenaal wat originele content betreft flink uitgebreid, ook met internationale producties. De eerste Nederlandse Netflix Original laat echter nog op zich wachten. Maak kennis met Ares.

Ares: Nederlandse Netflix Original

Dat is een horror-serie van eigen bodem die de streamingdienst uit gaat brengen. De serie is volledig in ons land geproduceerd en opgenomen, met Amsterdam als decor.

Een eerste teaser-trailer toont de eerste beelden. We zien direct het Rijksmuseum voorbij komen, met als onderwerp een luxe diner dat genoten wordt voor de Nachtwacht. Oftewel, het beroemdste schilderij van Nederland.

De cast

Eerder maakte Netflix al de cast van Ares bekend. Die bestaat uit een verrassende mix van bekende gezichten en aanstormend talent. Grote namen en kleine namen. De bekendste is zonder twijfel Rifka Lodeizen, winnares van een Gouden Kalf.

  • Jade Olieberg (Hoe overleef ik mezelf?),
  • Tobias Kersloot (Brussel, Tessa, Klem),
  • Lisa Smit (TBS, Shocking Blue, Lena, Kenau, Redbad),
  • Robin Boissevain (Spijt!, Bergen, Flikken Maastricht),
  • Frieda Barnhard

Ares wordt geregisseerd door Michiel ten Horn en Giancarlo Sanchez, respectievelijk verantwoordelijk voor Mocro Maffia en Aanmodderfakker. Het team achter het script wordt geleid door Michael Leendertse, die werkte aan Smeris en Bankier van het Verzet.

Het verhaal

Allemaal leuk en aardig, maar waar gaat de eerste Nederlandse Netflix Original eigenlijk over? De serie vertelt het verhaal van Jacob en Rosa, twee vrienden.

Ze worden uitgenodigd om lid te worden van een geheim studentengenootschap. Macht en rijkdom vergaren is het doel, en het occulte wordt niet geschuwd. De prijs die ze moeten betalen voor hun positie is groter dan ze zelf hadden voorzien.

Het is helaas nog niet bekend wanneer Ares op Netflix te zien zal zijn. Check in de tussentijd deze waslijst aan topfilms die binnenkort van de streamingdienst gaan verdwijnen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!