Samsung Galaxy S10 (Plus) preview: volgende stap

Tech Dominick Vietor 27 feb 2019
Leestijd: 8 minuten

Introductie

De Galaxy S bestaat tien jaar, en dat is reden tot feest. Dat feest komt in de vorm van de meest verfijnde en strakke Galaxy S-telefoon tot nu toe: de Galaxy S10. Net als twee jaar geleden zet Samsung op ontwerpgebied een grote stap vooruit en is de software flink aangepakt. Maar maakt de Samsung Galaxy S10 ook net zoveel indruk als de Galaxy S8 destijds? In deze preview lees je het.

Drie pijlers

De Galaxy S10 heeft nogal wat upgrades tegenover zijn voorganger, maar drie ervan zijn het belangrijkste: het Infinity O-display, de in-display vingerafdrukscanner en de vernieuwde camera. De combinatie van het eerste en het tweede zorgt ervoor dat Samsung weer een nieuw stap zet op ontwerpgebied. Het moet gezegd worden: het resultaat daarvan mag er zijn.

Samsung Galaxy S10 preview design

Natuurlijk heeft de Galaxy S10 ook een aantal andere upgrades gekregen om hem 2019-proof te maken. Denk aan een snellere chipset, meer werkgeheugen en wat kleine extra’s. Je kunt nu bijvoorbeeld je Galaxy Watch of Galaxy Buds draadloos opladen met je Galaxy S10.

Galaxy S10, S10 Plus en S10e

Hoewel ik hierboven steeds over de Galaxy S10 spreek, zijn er eigenlijk drie toestellen. De Galaxy S10 Plus, de Galaxy S10 en de Galaxy S10e. De eerste twee lijken erg op elkaar: de Galaxy S10 Plus is simpelweg wat groter en heeft een paar kleine verbeteringen.

Samsung Galaxy S10 preview familie
(Bron: Dominick Vietor / WANT)

De Galaxy S10e is de goedkoopste van de drie, en heeft dus een paar downgrades gekregen. Maar misschien nog wel belangrijker: hij heeft een kleiner scherm. Dat maakt de smartphone een interessante keuze voor liefhebbers van een wat compacter toestel.

In deze Samsung Galaxy S10 preview zal ik alleen de twee grote broertjes bespreken; een losse preview van de Galaxy S10e volgt later.

Lees verder via de knop volgende onder de video

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen