Samsung Galaxy S10 (Plus) preview: volgende stap

Tech Dominick Vietor 27 feb 2019
Leestijd: 8 minuten

Nieuwe camera

Achterop de S10-serie is een nieuwe camera verschenen. Naast de zoomcamera en de standaard camera, zit nu ook een groothoekcamera. Een mooie upgrade.

Vergelijkbare hardware

Eerst even de reguliere camera. Dat is nog steeds een 12-megapixelcamera met een variabel diafragma en optische beeldstabilisatie. Ook de zoomlens heeft een 12-megapixelresolutie en optische beeldstabilisatie, maar dan met een vaste lensopening.

Voor zover ik heb kunnen ontdekken zijn de sensoren niet anders dan die uit de S9 en Note 9. Geen probleem, want die toestellen hadden al een erg goede camera. Hoe de beelden kwalitatief precies uitpakken durf ik nog niet te zeggen, maar dat je met de Samsung Galaxy S10 erg mooie foto’s kunt maken is wel duidelijk.

Samsung Galaxy S10 Plus preview camera

De groothoeklens voegt een nieuwe dimensie toe aan de fotografische mogelijkheden van de Galaxy S10. Vooral voor architectuur-, landschaps- en groepsfoto’s is de nieuwe lens erg handig. Kwalitatief zien die groothoekfoto’s er ook prima uit op het eerste gezicht, hoewel ze wel een vrij grote vervorming hebben.

Slimmere software

Mogelijk helpt de vernieuwde camerasoftware mee de beeldkwaliteit wat te verbeteren. Kunstmatige intelligentie heeft volgens Samsung een groter aandeel gekregen in de werking van de camera. Dat uit zich onder andere in een verbeterde sceneherkenning. Het beoogde resultaat daarvan is een kleurenpallet dat beter past bij het onderwerp van de foto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen