Nokia 9 PureView preview: terugkeer van een cameralegende

Tech Dominick Vietor 27 feb 2019
Leestijd: 6 minuten

Introductie

Nokia blies op het Mobile World Congress 2019 het PureView-merk nieuw leven in met de Nokia 9 PureView. Een toestel waar de smartphonewereld al lang op zat te wachten. Maakt de Nokia 9 PureView de hoge verwachtingen waar? Je checkt ‘t in deze Nokia 9 PureView preview.

Ah, de Nokia PureView. Wie kent ‘m nog? In de hoogtijdagen van het Nokia-merk en net daarna werden een aantal iconische smartphones uitgebracht onder het PureView merk. Denk aan de Nokia 808 PureView en de Nokia Lumia 1020; smartphones met een voor die tijd ongekende 41-megapixelcamera.

Nokia 9 PureView preview design

Na de revival van de Nokia 3310 op het MWC 2017 en de comeback van de Nokia 8110 op het MWC 2018, is het in 2019 de beurt aan het PureView-merk om terug te komen. En wel in de vorm van de Nokia 9 PureView, een bijzondere cameratelefoon die het anders aanpakt dan al zijn concurrenten. Daarover meer op de volgende pagina.

Los van de camera is de Nokia 9 PureView een vlaggenschip zoals je dat misschien eind vorig jaar zou verwachten: een Snapdragon 845-chipset, een notchloos scherm en een strak waterdicht ontwerp. Opvallend: de 9 PureView heeft een in-display-vingerafdrukscanner. Die feature lijkt wat voor te lopen op de rest van het toestel.

Lees verder via de knop volgende onder de video

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen