Samsung Galaxy S10 (Plus) preview: volgende stap

Tech Dominick Vietor 27 feb 2019
Leestijd: 8 minuten

Prachtig ontwerp

Een van de grootste upgrades van de Samsung Galaxy S10-serie is het ontwerp. Dat ligt in lijn met het ontwerp van de Galaxy S8 en Galaxy S9, maar dan met veel meer schermoppervlak aan de voorkant. Bovendien is de vingerafdrukscanner op de achterkant verdwenen en heeft de hardware wat nieuwe features gekregen.

Infinity O

Samsung past in de Galaxy S10 voor het eerst een zogenaamd Infinity O-display toe. Een scherm met een gaatje erin waar de selfiecamera in verwerkt zit, zoals we dat eerder zagen bij bijvoorbeeld de Honor View 20. Dat gaatje is net wat kleiner dan bij de Honor View 20 en zit nauwelijks in de weg, hoewel het wel even wennen is.

De Samsung Galaxy S10 Plus heeft een ‘upgrade’ gekregen naar twee selfiecamera’s. Dat vind ik eigenlijk jammer, want de tweede lens is alleen maar een dieptesensor. Die maakt natuurlijk wel wat betere randherkenning voor de portretmodus mogelijk, maar daar staat tegenover dat het gat in het scherm twee keer zo groot wordt. Een tradeoff die ik eigenlijk niet de moeite waard vindt.

Ultrasone vingerafdrukscanner

De achterkant van de Galaxy S10 serie is ook een stuk mooier geworden: die gekke vingerafdrukscanner van Samsung is verdwenen. Hij is vervangen door een exemplaar dat in het scherm verwerkt zit. In tegenstelling tot andere fabrikanten die zo’n in-display vingerafdrukscanner hebben, heeft Samsung voor een ultrasone sensor gekozen.

Samsung Galaxy S10 Plus preview design

Die maakt geen foto van je vinger, maar gebruikt weerkaatsing van geluid om een 3D-beeld van je vinger te creëren. Dat zou veiliger moeten zijn, maar werkt bovenal een stuk beter als je vinger nat of een beetje vies is. Dat is een groot voordeel, en lijkt in de praktijk voorlopig ook goed te werken.

Nóg beter scherm

Het scherm van de Galaxy S10-serie is natuurlijk van het type amoled, zoals we dat van Samsung gewend zijn. In de S10 zit een 6,1-inch exemplaar, de S10 Plus meet 6,4 inch. De quad HD+ resolutie zorgt ervoor dat de schermen lekker scherp zijn, ook al staat systeemresolutie standaard op full HD+. Door de pixelindeling die bij zo’n amoledscherm hoort is de weergave door de hoge resolutie zelfs met die beperktere input scherper.

Samsung Galaxy S10 Plus preview design

Behalve dat de schermranden verkleind zijn, is de schermkwaliteit ook wat verbeterd. Niet dat je daar in het dagelijks gebruik heel veel van zult merken: de schermkwaliteit van de S9 was al heel erg hoog. Maar de iets verbeterde kleurweergave is toch mooi meegenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen