Audio-Technica komt met… een houten koptelefoon?

Audio Jeroen Kraak 10 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort kan je muziek luisteren met een houten koptelefoon van Audio-Technica. Je moet er wel snel bij zijn, want er worden maar 300 exemplaren verkocht.

Steeds meer techproducten worden van hout gemaakt, omdat het een luxe uitstraling geeft. Zo zijn er verschillende speakers van hout en zagen we recent ook de houten smartphone van Motorola. Audio-Technika maakt nu een houten koptelefoon.

Als je een wil, moet je snel zijn, want er worden maar 300 exemplaren gemaakt. Maar wat heeft deze koptelefoon nog meer te bieden, behalve zijn bijzondere buitenkant?

De houten koptelefoon van Audio-Technica

Wees niet bang, niet alle onderdelen van deze koptelefoon zijn van hout. Het gaat alleen om de oorschelpen. En daar zit wel degelijk een idee achter, want het is dezelfde houtsoort die gebruikt wordt voor snaarinstrumenten zoals gitaren en violen. Daardoor is die niet alleen bijzonder qua uiterlijk, maar moet ook de geluidskwaliteit top zijn.

De ATH-WBLTD, zoals deze koptelefoon van Audio-Technica officieel heet, is de opvolger van de ATH-WB2022. Dit is de draadloze houten koptelefoon die het bedrijf in 2022 voor zijn zestigste verjaardag uitbracht. De nieuwe versie is echter niet draadloos en dat heeft een reden.

Audio-Technica komt met... een houten koptelefoon?
(Afbeelding: Audio Technica)

De eigenschappen van de houten koptelefoon van Audio-Technika

Audio-Technica kiest voor een bedrade versie door analoge aansluitingen. De nieuwe 45 mm HD-drivers moeten volgens het bedrijf voor een levensecht geluid zorgen waar de subtielste tonen naar boven komen. Om dat te waarborgen is er een diamantachtige koolstofcoating aangebracht voor betere prestaties.

De spreekspoelen van de koptelefoon zijn dan weer gemaakt van zuiver 7N-OFC, oftewel zuurstofvrij koper. Dat zorgt voor een betere vermogensoverdracht.

De oorschelpen zelf zijn van drie soorten hout gemaakt: esdoorn, walnoot en mahoniehout. Deze hebben akoestische en trillingsdempende eigenschappen. Voor het uiterlijk hebben de makers gekeken naar de expressiviteit van de nerftekening.

Niet goedkoop

Om de oorschelpen af te maken heeft Audio-Technica ervoor gekozen om de oorkussens en hoofdband af te werken met duurzaam lamsleer. Dat moet ervoor zorgen dat de koptelefoon tig jaar mee gaat. Als je onderweg bent, is de koptelefoon makkelijk in te klappen.

Zoals gezegd is deze koptelefoon een limited edition en daar betaal je dan ook flink voor. Hij is verkrijgbaar op de site van Audio-Technica voor 1.799 euro.

Waarom Sonos-gebruikers juist niet tevreden zijn met die nieuwe app

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen