Automatic Link maakt je auto smart

Apple rmens 12 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Wat als Apple een auto zou maken? Het is nog niet zover, maar door middel van een nieuw apparaatje komt het aardig in de buurt. Automatic Link is een slimme combinatie van een dongle en iPhone-app. De dongle leest de data van de auto uit en stuurt deze naar de iPhone. Op deze manier wordt elke auto zo smart mogelijk.

De dongle werkt via de OBD-poort. Deze zit in praktisch alle auto’s met bouwjaar 1997 of later. De dongle stuurt de gegevens uit de DBD-poort via bluetooth naar een iPhone. Daarnaast bevat het apparaat een accelerometer en GPS. Deze worden gebruikt om onder andere data over het rijgedrag en brandstofverbruik bij te houden, maar ook de motorfuncties worden in de gaten gehouden.

Volgens de makers helpt de Automatic Link ook om zuinig te rijden. Geluidssignalen vertellen de bestuurder wanneer er bijvoorbeeld te hard wordt opgetrokken. De meest handige feature is misschien wel de visualisatie van motorgegevens, de app maakt problemen met de auto veel duidelijker kenbaar dan een klein lampje op het dashboard.

In onderstaande video zijn alle mogelijkheden van Automatic Link te zien:

De fabrikant accepteert vanaf vandaag pre-orders, het apparaatje is vanaf mei beschikbaar en kost zo’n 70 dollar. Helaas worden voorlopig alleen orders uit de VS in behandeling genomen. Wij kijken uit naar de Europese beschikbaarheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen