Avatar: The Last Airbender kan de Netflix-serie van 2024 worden en dit is waarom

Films & Series Rik Claessen 30 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix heeft bewezen goed overweg te kunnen gaan met anime- en gameverfilmingen zoals One Piece en The Witcher. Dat geeft goede hoop voor Avatar: The Last Airbender die op 22 februari 2024 verschijnt.

Jeugdsentiment of niet, Avatar: The Last Airbender is gewoon een fantastische serie. Hilarische momenten, spannende actie, hartverscheurende scenes en een iconisch intro dat iedereen wel eens één keer in zijn leven heeft nagespeeld.

De iconische animatieserie van weleer staat al geruime tijd op Netflix. Het iets minder populaire, maar toch net zo leuke vervolg The Legend of Korra is ook op het streamingsplatform te zien. Nu komt er een live-action remake van de serie naar Netflix. Op 22 februari 2024 debuteert de serie en wij kunnen niet wachten. Dit is waarom wij denken dat het een topserie gaat worden.

Eerdere verfilming is dramatisch mislukt

Voor sommigen zal de combinatie van Avatar, live-action en Netflix niet als muziek in de oren klinken. De eerste verfilming van de animatieserie liet bij veel fans een wrange smaak achter. En niet alleen omdat ‘Avatar’ uit de titel werd gehaald om verwarring met de blauwe boommensen van Pandora te voorkomen.

The Last Airbender (2010) kreeg al een hoop kritiek voordat het überhaupt in de bioscoop te zien was. De cast van voornamelijk witte acteurs zou het op Azië gebaseerde continent van Avatar niet goed vertegenwoordigen. Deze whitewashing-controverse was al niet goed voor de populariteit van de film.

Netflix heeft met deze originals 2024 in z'n broekzak
(Afbeelding: Netflix)

De mensen die nog hoop hadden en toch besloten de film te zien werden flink teleurgesteld. Slechte vechtscènes, matig acteerwerk en misschien nog wel het ergste: een flink tekort aan elementbending. Je zou toch hopen dat in een verhaal dat vrijwel volledig over het benden van elementen gaat, dat daar iets over terug te zien valt.

De slechte verfilming van 2010 hoort ook een beetje in de tijdsperiode van slechte anime en gameverfilmingen. Enkele voorbeelden: Dragon Ball: Evolution (2009), Doom (2005) of de recentere Death Note (2017) en Fullmetal Alchemist (2017).

Dit keer gaat de verfilming van Avatar: The Last Airbender wél goed op Netflix

Regisseurs beginnen eindelijk door te krijgen hoe je wél een anime of game naar het witte doek brengt. Kijk maar naar de live-action vertolkingen zoals HBO’s The Last of Us. Bovendien heeft Netflix met het succes van The Witcher en de recente One Piece-adaptatie bewezen dat ze weten wat ze doen. Dat geeft goede hoop voor Avatar: The Last Airbender.

Netflix probeert te vermijden waar de vorige verfilming van Avatar de mist in ging. Een diverse cast met daadwerkelijk Aziatische acteurs, vechtscenes die ook écht spannend zijn, en jawel: een hele hoop elementbending! Het lijkt er dus op dat de makers het dicht bij het origineel houden.

De eerste beelden van Avatar beloven veel goeds
(Afbeelding: Netflix)

Dat valt ook terug te zien in de releasedate. Avatar: The Last Airbender verschijnt op 22 februari 2024, een knipoog naar de de première van de originele serie op 21 februari 2005. Hoogstwaarschijnlijk heeft deze adaptatie zelfs een nog sterkere connectie met de originele serie. Het is bevestigd dat de oorspronkelijke scriptschrijvers van Avatar mee hebben geholpen aan de eerste aflevering van de Netflix-serie.

We hebben goede hoop voor deze serie en durven zelfs te zeggen dat het een van de betere series van 2024 kan worden. Voor nu is het nog even afwachten. In de tussentijd kunnen we dat iconische intro maar weer eens naspelen. ‘Water, aarde, vuur, lucht…’

Netflix geeft Avatar: The Last Airbender de eerste trailer die het verdient

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen