Je volgende Apple Watch kan zomaar eens een stuk langer meegaan

Tech Mark Hofman 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Wie in september zijn handen legt op de nieuwe Apple Watch Series 10, zal direct merken dat de batterij van de smartwatch een stuk meegaat dan die van het huidige model. Iets dat volgens geruchten te maken heeft met de vernieuwde LTPO-TFT-technologie.

De Apple Watch is een magistraal apparaat, maar tenzij je meer geld wil lappen voor een Ultra zal je er toch genoegen mee moeten nemen om hem iedere dag op te laden. Iets wat OnePlus, met zijn tweede-generatie Watch, bijvoorbeeld een stuk beter doet.

Toch mogen we volgens het Zuid-Koreaanse The Elec dit jaar op dat gebied iets meer verwachten. Met dank aan de LTPO-TFT-technologie gaat de Apple Watch Series 10 langer mee op een enkele lading.

‘Apple Watch Series 10 krijgt LTPO-TFT’

LTPO-TFT is een beeldschermtechnologie die ervoor zorgt dat het energieverbruik afneemt, zonder daarbij echt kwaliteit te verliezen. Hierdoor zouden displays van de huidige modellen bijvoorbeeld al een stuk zuiniger zijn, waardoor de accuduur op papier zou kunnen groeien.

Hoewel Apple zijn microLED-plannen naar verluidt heeft geschrapt, grijpt het Amerikaanse bedrijf nog steeds naar OLED voor de volgende generatie Apple Watch. Die combinatie zou ervoor kunnen zorgen dat de accu bij een nieuwer model echt langer meegaat op een enkele lading.

Alles wat je wil weten over de Apple Watch Series 9 en Ultra 2
De Series 9 (Afbeelding: Apple)

De LTPO-TFT-technologie is complex, maar het Zuid-Koreaanse LG Display en Japanse JDI hebben het inmiddels onder de knie. Terwijl de partijen zich naar verluidt eerst richten op de Apple Watch Series 10, is er een grote kans dat de technologie later ook in de iPhone zal worden toegepast.

Oude bandjes zijn waardeloos

De Apple Watch Series 10 leunt overigens niet alleen op een nieuw beeldscherm. De smartwatch kan ook rekenen op een nieuwe ontwerp. Wat er precies gaat veranderen is nog niet helemaal duidelijk, maar er gaan geruchten dat het product een stuk dunner wordt dan zijn voorganger.

Een verbeterde batterij in combinatie met een kleine smartwatch zou er dus voor kunnen zorgen dat het echt aanzienlijk langer duurt voordat jij en ik onze Apple Watch op moeten laden. Of dat in de praktijk ook echt zo werkt valt nog te bezien.

Waar we in ieder geval wel rekening mee kunnen houden is het feit dat onze oude Apple Watch bandjes, voor de eerste keer in lange tijd, de prullenbak in kunnen. Een nieuwe aansluiting en nieuw ontwerp zouden roet in het eten gooien voor de modellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen