Marvel-fans door het dolle dankzij aankondiging Robert Downey Jr.

Films & Series Lucas van de Wetering 9 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Oud-Iron Man-acteur Robert Downey Jr. heeft laten weten dat hij graag terug zou keren naar zijn geliefde rol in het Marvel universum. Fans zien dit maar al te graag gebeuren.

Het is een van meest hartverscheurende momenten in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Iron Man heeft de Infinity Stones afgepakt van Thanos en gebruikt ze om Thanos en zijn leger te laten verdwijnen. Het universum is gered, maar Stark offert zichzelf op.

Iron Man was de start van het Marvel Cinematic Universe en kreeg in Avengers: Endgame een echte heldendood. Maar toch lijkt er nu kans te zijn dat het geliefde karakter terug kan komen naar de Marvel-films, als het aan de Iron Man-acteur Robert Downey Jr. ligt tenminste. En we hebben al wel wat ideeën over hoe die terugkeer zou kunnen werken zonder Tony Stark zijn opoffering te verpesten.

Robert Downey Jr.’s terugkeer als Iron Man in Marvel-films

Recent heeft het Amerikaanse mannenblad Esquire een uitgebreid profiel uitgebracht over de Oscar-winnende acteur Robert Downey Jr. Naast informatie over de acteur zelf, werd er ook de vraag gesteld of Downey Jr. ooit open zou staan om terug te keren als Iron Man in het MCU. En zijn antwoord zal sommige Marvel-fans blij maken.

Robert Downey Jr. antwoordde dat hij graag terug zou keren. Hij noemt het karakter een belangrijk onderdeel van zijn DNA, en zegt dat de rol hem gekozen heeft. Er bestaat dus een kans dat de acteur ooit terug keert als Tony Stark in het Marvel Cinematic Universe.

Toch zou niet iedereen even blij zijn met de terugkeer van Iron Man. Veel mensen vinden dat het zijn opoffering minder impact heeft als het karakter weer springlevend terugkeert naar het Marvel Cinematic Universe. Toch zijn er wel wat manieren hoe dat opgelost kan worden.

Zo kan Tony Stark op een logische manier terugkeren

Het is nog niet zeker dat Robert Downey Jr. daadwerkelijk terug zal keren als Iron Man in de Marvel-films. Maar als het wel gebeurt dan zou dat er wellicht zo uit kunnen zien.

Tijdreizen in het Marvel Cinematic Universe (alweer)

Tijdreizen is al eerder gedaan in het Marvel Cinematic Universe, sterker nog: het is uitgevonden door Iron Man zelf. Ook kan Loki na seizoen twee van de serie nu door de tijd heen springen. Er zijn dus genoeg opties om met tijdreizen Robert Downey Jr.’s karakter te bereiken.

Desondanks blijft het probleem dat Tony nodig is om Thanos tegen te houden. Als ze hem wegnemen uit de tijd waar hij thuishoort, wint Thanos in het Endgame-gevecht. Toch zou tijdreizen zo kunnen werken: De Marvel-helden reizen terug in de tijd om Iron Mans hulp te krijgen in het gevecht met een grote schurk. Maar Tony zegt dat hij niet mee kan gaan. Wel geeft hij de helden (waarschijnlijk Spider-Man) advies voor het gevecht. Hij neemt zo de mentor-rol voor Peter nog een laatste keer op zich.

Robert Downey Jr. wil MCU Iron Man een tweede kans geven (en zo kan dat eruit zien)
(Afbeelding: Marvel Studios)

Multiverse variant van Robert Downey Jr.

Al is tijdreizen zeker een mogelijkheid, is de kans op een variant van Iron Man uit het brede multiverse vele malen groter. Marvel zit natuurlijk in de Multiverse Saga. Ook is het op deze manier makkelijker om de opoffering van Iron Man in Avengers: Endgame staande te houden. Het is namelijk niet hetzelfde persoon.

Met een multiverse variant van Robert Downey Jr.’s Iron Man heeft Marvel ook meer speling met het karakter. Zo zouden ze deze Tony Stark een schurk kunnen maken, of juist een sterkere versie van MCU’s Stark. Ook zou de ontmoeting tussen een Iron Man variant en een karakter zoals Spider-Man of Thor interessant zijn om te zien. Al helemaal als ook de variant gespeeld is door Robert Downey Jr.

Iron Man flashbacks

Al worden flashbacks niet extreem vaak gebruikt in het Marvel Cinematic Universe, is het zeker wel een mogelijkheid. Flashbacks zijn al wel vaker voorgekomen. Neem bijvoorbeeld Thanos zijn ontmoeting met Gamora. Iets soortgelijks zou kunnen gebeuren met Robert Downey Jr.’s Iron Man.

Zo zou een flashback gebruikt kunnen worden als een hartverscheurend momentje om nostalgie en verdriet op te roepen bij de kijkers. Maar het kan ook juist helpen bij een gevecht. Iedereen weet dat Stark een genie was. Dus wellicht herinnert iemand zich een idee van Iron Man wat kan helpen in de strijd tegen grote schurk.

Veel fans zouden extreem blij zijn om Robert Downey Jr. terug te zien als Iron Man, maar dan moet dit wel op een goede manier gebeuren. De opoffering van Stark in Avengers: Endgame moet intact blijven, anders is het hele personage verpest. Toch is het goed om te weten dat er toch een kans is voor Downey Jr.’s terugkeer.

Deze controversiële Harry Potter-ster had bijna in het MCU gezeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen