Zo lang gaat de batterij van een Tesla mee

Elektrische auto's Sam Dille 28 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je op zoek bent naar een elektrische auto, dan is de kans groot dat je Tesla hebt overwogen. Wat de voertuigen van Tesla zo bijzonder maakt zijn de prestaties, duurzaamheid en stijl. En dat begint natuurlijk allemaal bij de batterij.

De batterij is het hart van elke elektrische auto, en de Tesla-batterij is een van de meest geavanceerde en krachtigste batterijen die je op dit moment kunt aanschaffen. Maar hoe lang gaat hij precies mee? Het antwoord is simpel: heel lang.

Hoe lang gaat de batterij van een Tesla mee?

Volgens Elon Musk zijn Tesla-batterijen ontworpen om even lang mee te gaan als het voertuig zelf. Dit betekent dat je jarenlang in je Tesla kunt rijden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van de batterij.

In 2021 bracht Tesla een Impact Report uit waarin duidelijk werd dat de gemiddelde levensduur van een auto in Europa zo’n 150.000 mijl is. Omgerekend hebben we het dan over ruim 241.000 kilometer. Dit is het aantal afgelegde kilometers voordat een gemiddeld voertuig naar de sloperij gaat.

Tesla zelf laat ons weten dat de batterijpakketen zijn ontworpen om 1.600.000 kilometer mee te gaan. Een pittig groot verschil, zoals je ziet.

Hoe haal je het beste uit de batterij?

Als je de levensduur van je Tesla-batterij zo lang mogelijk wil oprekken, dan kun je een paar dingen doen. Ten eerste: hoe meer je rijdt, hoe sneller de batterij slijt.

Bij voertuigen die veel op de snelweg rijden, gaat de kwaliteit van de batterij sneller achteruit dan bij auto’s die voornamelijk in de stad rijden.

Tesla Model 3 logo
Logo van het bedrijf op een auto van het bedrijf (Afbeelding: Nicolas Asfouri / AFP)

Verder kunnen extreme temperaturen ook een negatief effect hebben. Bij een klimaat met veel hoge temperaturen slijt een batterij sneller dan bij lage temperaturen.

Let tot slot goed op hoe je de batterij oplaadt. Laad hem niet tot honderd procent op, want dit kan de kans op slijtage vergroten. Laat hem ook niet helemaal leeglopen. Als je deze tips in je achterhoofd houdt, zal je zien dat je Tesla-batterij nog lang niet toe is aan vervanging!

Deze elektrische auto’s moeten het vaakst hun batterij vervangen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen