Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 28 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe je makkelijk de afstand tussen meerdere plaatsen meet in Google Maps

Google Maps gebruiken we vooral om te navigeren, maar je kunt er nog veel meer mee. Zo is het ook heel makkelijk om de afstand tussen twee plaatsen te meten. Hoe je dat doet, vertellen we jou.

Google Maps is een ideale app voor als je even niets te doen hebt. Je ontdekt makkelijk de beste restaurants en bars in de buurt, bekijkt via Street View jouw toekomstige vakantiebestemming of loopt in 3D door een attractiepark. Toch kun je er nog veel meer mee, zoals afstanden meten.

Meten is weten in Google Maps

Je kunt via Google Maps natuurlijk zien hoe ver het rijden is naar een bepaalde plaats, maar wat de afstand hemelsbreed is, is soms lastiger te bepalen. Gelukkig is dat wel mogelijk en wij vertellen je hoe je dat precies doet.

Het maakt niet uit of je een iPhone of Android hebt, in beide gevallen werkt deze optie precies hetzelfde en je kunt dus dezelfde stappen ondernemen. Hieronder leggen we het stapsgewijs uit.

  1. Open Google Maps
  2. Zoek een plaats op de kaart in en houdt deze ingedrukt. Dit mag geen plaatsnaam zijn
  3. Druk vervolgens op de rode pin en klik op ‘afstand meten’
  4. Je kunt nu de andere locatie meten waarvan je de afstand ten opzichte van het eerste punt wil meten

Nog meer opties

Zo meet je de afstand tussen twee plaatsen. Je kunt met meerdere punten doen. Handig als je bijvoorbeeld een route voor een wandeling of hardlopen snel wil meten. Om dit te doen hoef je in het menu alleen maar ‘punt toevoegen’ in te drukken. Je kunt net zoveel punten toevoegen als je wil.

Google Maps meten
Meten in Google Maps. (Afbeelding: WANT/Google)

Je kunt ook makkelijk een stap verwijderen als je deze niet meer wil zien. Hiervoor druk je op de drie puntjes rechts aan de bovenkant. Druk dan gewoon op ‘wissen’.

Google Maps maakt tijdreizen met heerlijke functie toch echt mogelijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!