Battlefield 2042 een drama: Square Enix bewijst dat het veel erger kan

Games Jelle van Es 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Als we kijken naar Battlefield 2042, dan mag het duidelijk zijn dat het geen gelukkige lancering was. De game mistte veel belangrijke functies en mede daardoor liepen veel mensen weg. Daar schreven we hier over.

Maar Battlefield 2042 is niet de enige game die het moeilijk heeft. Square Enix bracht een maand of twee geleden de game Babylon’s Fall uit. Een game die gemaakt is door de vooraanstaande Japanse ontwikkelaar Platinum Games, maar de plank behoorlijk missloeg.

Battlefield 2042 ‘verslagen’ door Babylon’s Fall

Want waar Battlefield 2042 in het nieuws stond met het behalen van minder dan 1.000 actieve spelers, daar legt Babylon’s Fall de lat hoger. Of beter gezegd, lager. De game wist afgelopen week namelijk een zwaar dieptepunt te behalen. Volgens de statistieken op Steam wist de game op een gegeven moment slechts 1 actieve speler te noteren. Nu was dit wel midden in de nacht, maar alsnog. Dan voel je je wel heel lullig. Of juist heel speciaal. Want je bent dan de enige die de game speelt. Beetje lastig voor een game met online componenten. Helemaal als je bedenkt dat de game slechts twee maanden oud is.

Babylon’s Fall
Babylon’s Fall (Afbeelding: Square Enix)

Nu heeft Babylon’s Fall nooit de naam gehad die Battlefield 2042 had. Waar de laatste game op zijn hoogtepunt iets meer dan 100.000 gamers tegelijkertijd had, daar heeft Babylon’s Fall nooit meer dan 1.200 spelers tegelijkertijd gehad. Maar dan nog. Het is eigenlijk te pijnlijk voor woorden dat de game binnen twee maanden zo’n dieptepunt heeft weten te halen. Zeker als je bedenkt dat hier een grote uitgever en ontwikkelaar achter zit. Dan mag je gewoon meer verwachten.

Wat te doen?

Nu is het de vraag wat men gaat doen met Babylon’s Fall. Ik denk dat je het beste de stekker uit de game kan trekken en je verlies nemen. Waarschijnlijk is de game toch niet zo goed verkocht. Dat is dus anders dan bij Battlefield 2042, die bij de top vijf best verkochte games van 2021 hoorde. Die game zou nog een free-to-play traject kunnen gaan bewandelen.

Battlefield 2042 weet nieuw dieptepunt te bereiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen