Jelle van Es
Jelle van Es Games 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Battlefield 2042 weet nieuw dieptepunt te bereiken

Battlefield 2042 was een game waar we vorig jaar behoorlijk naar uitkeken. Maar toen de game werd uitgebracht, rommelde hij aan alle kanten. Sindsdien heeft de ontwikkelaar verschillende stappen gezet om het tij te keren.

Maar het lijkt er op, dat het vertrouwen bij gamers volledig weg is. Je hoort eigenlijk niet echt iets van de community die stelt dat ze lol hebben met Battlefield 2042. Maar dat is natuurlijk gevoel. De nieuwe statistieken laten echter zien dat het in de praktijk ook niet lekker gaat.

Dieptepunt voor Battlefield 2042

Want als we kijken naar het aantal actieve spelers voor Battlefield 2042 op de pc, dan zien we dat de spelers op Steam de game redelijk links laten liggen. Op het hoogtepunt waren er op dat platform volgens SteamDB zo’n 105.000 spelers tegelijkertijd online. Sindsdien is het aantal actieve spelers afgenomen. En nu is het voor het eerst onder de duizend spelers gedoken. Op het moment van schrijven zijn er nog maar 935 spelers tegelijkertijd online om de game te spelen. Dat is dus iets minder dan 1 procent van de spelers die de game op het hoogtepunt hebben gespeeld.

Battlefield 2042
Battlefield 2042 (Afbeelding: Electronic Arts)

Dat is toch behoorlijk pijnlijk voor Electronic Arts, die met Battlefield 2042 had gehoopt een nieuwe topgame neer te zetten. En het is niet zo dat Battlefield-games niet gespeeld worden op Steam. Als we kijken naar Battlefield V, dan zien we we op dit moment zo’n 11.000 spelers die losgaan met de game en lijkt het laagste aantal actieve spelers rond de 2.000 te liggen. Dat is een beetje vergelijkbaar met de hoogtepunten van 2042.

Pijnlijk

De vraag is ook echt wat Electronic Arts voor de toekomst wil gaan doen met Battlefield 2042. Zoals gezegd worden dingen in de game langzaam verbetert, maar of dat er ook voor gaat zorgen dat gamers terugkomen, dat is zeer de vraag. Het lijkt dan ook logischer dat de ontwikkelaar er voor kiest om aanpassingen te doen en de game uiteindelijk free-to-play te maken. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

Battlefield 2042: potentiële topgame schiet met losse flodders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!