Jelle van Es
Jelle van Es Games 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Battlefield 2042 kreeg een zombiemodus, die gelijk weer werd verwijderd

Battlefield 2042 lijkt nauwelijks iets goeds te kunnen doen. De lancering van de game was op zijn minst rommelig en daarna is het er niet beter op geworden. Als gevolg daarvan hebben veel gamers de game de rug toegekeerd en zijn ze oude games in de serie gaan spelen.

Electronic Arts is nog niet van plan om de handdoek in de ring te gooien en de ontwikkelaar probeert dan ook met goede updates te komen. Afgelopen weekend werd er bijvoorbeeld een zombiemodus gebracht in Battlefield 2042. Maar die werd ook weer heel erg snel weggehaald.

Zombiemodus faalt in Battlefield 2042

De modus Zombie Survival werd eind vorige week uitgebracht in Battlefield 2042. Origineel is zo’n modus niet, maar vaak is het wel erg leuk om te spelen. Dus wat dat betreft een vooruitgang. In de modus zou je met een klein groepje het opnemen tegen een horde aan zombies. Zaak is het dan om zolang mogelijk in leven te blijven door goed samen te werken. Ondanks de goede bedoelingen ging het mist. Het probleem zat hem in het feit dat je in de modus veel te makkelijk XP kon grinden. Zodoende kon de speler makkelijk dingen vrijspelen die normaal gesproken veel meer tijd moesten kosten. En dat was dus niet de bedoeling. Deze ontwikkelaar liet weten hoe het zat.

Goed, deze modus werd het dus niet voor Battlefield 2042. De grote vraag die dan vervolgens gesteld kan worden, is wat er nu moet gaan gebeuren. Afgelopen week werd er met veel bombarie een update uitgerold, maar die bracht eigenlijk alleen maar overzicht in het scorebord. Dat was overigens broodnodig, maar niet genoeg om de gamers die de game nu al spelen echt blij te maken.

Op naar free to play?

Het is dus echt de grote vraag wat de ontwikkelaar van Battlefield 2042 moet gaan doen. Ik verwacht dat de game op korte termijn wordt toegevoegd aan EA Play, waardoor de game ook onderdeel wordt van de Xbox Game Pass. En wellicht dat de ontwikkelaar daarna voor een free to play-optie gaat.

Battlefield 2042 krijgt minder spelers en kleinere maps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!