Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 1 sep 2021

BBC First komt met gevangenisserie met Game of Thrones-ster

We kijken onze series vooral op streamingdiensten als Netflix. Desondanks loont het ook om af en toe gewoon te zappen. BBC First komt met een bijzondere serie met daarin een Game of Thrones-ster.

Amazon Prime Video, Netflix, Disney+ en Videoland, het zijn de streamingdiensten die we allemaal kennen. Toch is er nog veel meer te zien op je televisie als je verder zapt dan RTL 4 en Veronica. Het is even zoeken op je afstandbediening, maar dan vind je ook zenders als Fox en BBC First. Het is interessant om die in de gaten te houden, want daarop komen ook regelmatig nieuwe series.

BBC First komt met Time

Britse series zijn immens populair. We kijken massaal naar titels als Sherlock, Peaky Blinders en The Last Kingdom. Deze series verschijnen op Netflix, maar wel pas een paar maanden na de release. Deze worden (gedeeltelijk) gemaakt door de BBC en dat heeft ook de rechten om het als eerste uit te zenden. In Nederland doet het dat via BBC First. Nu komt het met een serie die zeker het kijken de moeite waard is.

Vanaf 1 september gaat Time in premiere. Om 21:30 uur start de eerste aflevering. In het Verenigd Koninkrijk hebben al een aantal mensen de serie kunnen zien en de resultaten zijn veelbelovend. Zo scoort het op IMDb een 8,3.

Netflix knalt in september: La Casa de Papel, Sex Education, Kate en meer

Natuurlijk wil je weten waarover de BBC-serie precies gaat. Time vertelt het verhaal van het gevangenisleven en de impact hiervan op iedereen die hier deel van uitmaakt. De serie gaat over twee mannen, gespeeld door Sean Bean en Stephen Graham, – de één een gevangene, de ander een gevangenisbewaarder – die allebei worstelen met schuld, vergeving en onmogelijke keuzes.

Game of Thrones-ster heeft de hoofdrol

Sean Bean ken je natuurlijk van Game of Thrones en Lord of the Rings. Hij heeft legendarische rollen mogen spelen als Ned Stark en Boromir. Stephen Graham ken je wellicht uit Greyhound, The Irishman en Pirates of the Caribbean. Zeker geen kleine namen. Nu zijn ze samen te zien op BBC First.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BBC First komt met gevangenisserie met Game of Thrones-ster
Sluiten