Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 1 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix-killer HBO Max komt eerder dan verwacht naar Europa

HBO Max timmert in de Verenigde Staten al flink aan de weg. Nu is het tijd voor Europa voor de Game of Thrones-maker.

HBO is natuurlijk al jarenlang actief. Zo zien we veel van de series van het medium zoals Game of Thrones of Westworld via Ziggo. In de Verenigde Staten heeft het al een tijdje de streamingdienst HBO MAX waar alle series en films op zijn te zien. Er waren al aanwijzingen dat de dienst naar Europa zou komen, maar dat gaat nu sneller dan verwacht. Al in 2021 komt de streamingdienst naar ons continent.

HBO Max komt naar Europa

Laten we maar met het slechte nieuws beginnen, want waarschijnlijk is dat niet Nederland. The Hollywood Reporter meldt dat de dienst in verschillende pilotregio’s uitkomt. Voor HBO Max zijn dat Spanje en the Nordic. The Nordic is vaak een beschrijving van Scandinavië waar Nederland vaak niet onder valt. Dus tenzij HBO Max een uitzondering maakt, moeten we wachten tot 2022. De streamingdienst hoopt dan de rest van Europa aan te kunnen doen.

De komst van HBO Max lijkt gevolgen te hebben van Ziggo dat opnieuw zwaar wordt getroffen. Eerder is het al verschillende rechten van grote sporten zoals de Formule 1 en de Premier League kwijtgeraakt aan NENT. Als het ook de series van HBO verliest in haar film- en seriepakket is dat opnieuw een flinke dreun voor de kabelaar.

House of the Dragon Game of Thrones
Emma D’Arcy als Princess Rhaenyra Targaryen en Matt Smith als Prince Daemon Targaryen. (Afbeelding: HBO)

Game of Thrones en meer komt eraan

2022 wordt sowieso een belangrijk jaar voor HBO Max. In dat jaar komt het met de Game of Thrones-spin-off House of the Dragon. Bovendien kan HBO vissen in een flinke berg van content. De streamingdienst is namelijk eigendom van WarnerMedia. waar ook Warner Bros, The CW en Cartoon Network onder vallen. In de Verenigde Staten heeft het bijvoorbeeld ook de rechten binnengehengeld van Friends en The Big Bang Theory.

Dat laatste heeft natuurlijk ook nadelen. Het betekent dat het streaminglandschap nog verder versplintert. Als HBO Max rechten gaat wegsnoepen van Netflix, betekent dat je voor sommige series en films een extra streamingdienst nodig hebt.

Toch heeft HBO Max ook grote voordelen. Je krijgt toegang tot een aantal goede originals. De streamingdienst weet dan ook altijd flink te scoren tijdens prijzen als The Emmy’s en de Golden Globes. Denk naast Game of Thrones bijvoorbeeld aan Chernobyl. Een ander voordeel van de dienst bleek tijdens de coronapandemie. Warner Bros. bracht haar films tevens naar HBO Max.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix-killer HBO Max komt eerder dan verwacht naar Europa
Sluiten